VIDEO. Braconieri prinși în flagrant în zona “La cărămidă” din Râmnicu Vâlcea

Braconajul piscicol e în floare în județul Vâlcea, însă autoritățile mai dau, din când în când, câte o raită pe malul râului Oltului. Evident că în rarele ocazii când se fac descinderi pe Olt, mai prind câte un braconier sau doi. Mai rămân însă o grămadă neprinși.

Inspectoratul de Jandarmi Județean Vâlcea ne informează că, săptămâna trecută, au fost depistați pe râul Olt, în zona „La cărămidă”, din municipiul Râmnicu Vâlcea, doi bărbaţi ce pescuiau cu ajutorul unei bărci pneumatice şi a două plase de pescuit, una de tip plurifilament, în lungime de aproximativ 200 m, iar cealaltă din material textil, în lungime de aproximativ 300 m.

 În urma verificărilor efectuate de către jandarmi, s-a stabilit faptul că, cei doi bărbaţi pescuiau fără a deţine licenţă sau, mai exact, braconau. 

Lucrătorii din cadrul A.N.P.A, care au fost prezenți la acțiune, au găsit cantitatea de 5 kg de peşte din specia caras, dar şi scobar. În continuarea constatării, cantitatea de peşte a fost eliberată în arealul natural deoarece se afla în stare vie.

Documentele întocmite de jandarmii vâlceni au fost predate lucrătorilor din cadrul Poliţiei Vâlcea.

Jandarmeria susține că astfel de acţiuni vor continua si în perioada următoare, pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol, cât si a comercializării ilegale.

 

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like