VÂLCEA – Începe școala, dar nu pentru toți elevii. Vezi scenariile din fiecare localitate!

S-a anunțat începerea școlii cu surle și trâmbițe, însă nu toți elevii vor putea participa fizic la cursuri. Totul depinde de rata de infectare (calculată la 14 zile) din fiecare localitate în parte. La Vâlcea încă există localități în care o parte a școlarilor merge la cursuri în semestrul II, în timp ce o altă parte va sta sta acasă și va continua orele online. Iată scenariile din fiecare localitate în parte:

SCENARIUL 1

În acest scenariu se încadrează nu mai puțin de 70 de localități și presupune participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie dacă incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mică sau egală cu 1/1000 de locuitori. Iată localitățile: Alunu, Amărăști, Bărbătești, Berislăvești, Boișoara, Budești, Bujoreni, Câineni, Cernișoara, Copăceni, Costești, Crețeni, Drăgoiești, Frâncești, Galicea, Ghioroiu, Glăvile, Grădiștea, Ionești, Lăcusteni, Lădești, Laloșu, Lăpușata, Livezi, Lungești, Mădulari, Malaia, Măldărești, Mateești, Mihăești, Milcoiu, Mitrofani, Muereasca, Mun. Drăgășani, N. Bălcescu, Băbeni, Berbești, Călimănești, Horezu, Ocnele Mari, Orlești, Oteșani, Păușești, Păușești-Măglași, Perișani, Pesceana, Pietrari, Popești, Prundeni, Racovița, Roești, Roșiile, Runcu, Sălătrucel, Scundu, Șirineasa, Slătioara, Stănești, Ștefănești, Stoenești, Stoilești, Stroești, Șușani, Sutești, Tetoiu, Titești, Valea Mare, Voicești, Voineasa, Zătreni.

SCENARIUL 2

17 localități se încadrează în acest scenariu, printre care se numără și municipiul Râmnicu Vâlcea. Acest scenariu presupune:
a) Participarea zilnică, cu prezență fizică în unitățile de învățământ a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, a XIII-a și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor protecţie;
b) Participarea zilnică, în sistem online a elevilor din celelalte clase/ani de studiu, iar incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 1/1000, dar mai mică sau egală cu 3/1000 de locuitori;

Localitățile încadrate în scenariul 2 sunt: Bunești, Dăești, Dănicei, Diculești, Fârtățești, Golești, Gușoieni, Măciuca, Mun. Rm. Vâlcea, Olanu, Băile Govora, Băile Olănești, Bălcești, Brezoi, Sinești, Vaideeni, Vlădești.

SCENARIUL 3

Aici avem două localități: Făurești și Tomșani. Acest scenariu presupune:
a)Participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar;
b)Participarea zilnică, în sistem online a elevilor din celelalte clase/ani de studiu iar incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 3/1.000 locuitori.

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like