Municipiul Râmnicu Vâlcea a intrat în zona „roşie”. Numărul cazurilor de COVID-19, în creştere!

Azi, 4 martie 2021, municipiul Râmnicu Vâlcea a intrat în scenariul ROŞU din cauza creşterii numărului cazurilor de coronavirus. Rata de incidenţă, calculată la 14 zile, a urcat la 3,11 la mia de locuitori. Asta înseamnă că mâine, în cadrul şedinţei Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, se va lua în discuţie închiderea şcolilor. Însă este vorba despre clasele terminale, pentru că elevii de primară vor rămâne în continuare la ore, chiar şi în scenariul III.

Potrivit şefei învăţământului vâlcean, Mihaela Andreianu, ar exista posibilitatea ca ordinul de ministru să fie schimbat, iar elevii de a VIII-a, a XII-a şi cei care sunt în anii terminali la profesională sau postliceală ar putea în continuare să meargă fizic la cursuri.

„Ministerul Educaţiei a făcut solicitări la Ministerul Sănătăţii pentru a se schimba ordinul, iar cei care au anul acesta examene să meargă la şcoală şi în scenariul III. Însă nu ştiu dacă acest aspect se va rezolva până luni. Dacă nu, cel mai probabil că elevii din clasele terminale din Râmnicu Vâlcea îşi vor continua activitatea online” – ne-a declarat inspectorul general şcolar Mihaela Andreianu.

Mai trebuie menţionat că alte patru localităţi din judeţul Vâlcea se află în zona „roşie”: Şuşani – rata de infectare 4,36; Băile Olăneşti – 4,05 la mia de locuitori; Bujoreni – 4,00; Goleşti – 3,15.

You May Also Like