De ce Antonio Conte este alegerea potrivită pentru Tottenham

Din păcate pentru Nuno Espirito Santo, după doar 17 meciuri la cârma lui Tottenham, portughezul a fost demis de către președintele Daniel Levy, după o înfrângere usturătoare în fața lui Manchester United (0-3), o echipă care trece și ea prin propriile momente dificile. Spurs a avut însă un început de sezon foarte slab care le-a adus o cotă de 201 la câștigarea campionatului conform celor de la SportingBet.ro iar conducerea a considerat că Nuno nu mai era omul potrivit pentru a redresa situația.

Noul om considerat potrivit pentru a redresa situația de Daniel Levy este nimeni altul decât Antonio Conte, cel care i-a refuzat pe londonezi în vară din motive care pot fi doar speculate: unii au scris că ar fi fost vorba de un salariu prea mic, alții că ambițiile celor de la Spurs erau prea mici pentru ce voia Conte. În orice caz, italianul a sosit acum la Londra pentru a readuce glorie celor de la Spurs. 

Iată de ce este omul potrivit pentru această misiune

  1. Palmaresul lui Antonio Conte vorbește de la sine

Antonio Conte este în acest moment unul dintre cei mai valoroși antrenori din lumea fotbalului. Italianul a avut parte până acum de un succes incontestabil la nivel de club, câștigând titlul cu echipe precum Juventus, Chelsea și Inter Milano. Conte vine cu o mentalitate de învingător și este omul potrivit pentru a întoarce situația la Tottenham. Pasiunea și standardele sale înalte se vor mula perfect pe dorințele suporterilor iar atitudinea pe care le-o va transmite jucătorilor va fi una mereu pozitivă, care îi va mobiliza să lupte până la capăt în fiecare meci. Dacă ești un fan al pariurilor pe meciuri live și o vei vedea pe Tottenham condusă, poți să te aștepți ca londonezii să revină în meci după sosirea lui Conte.

  1. Conte știe să scoată echipele mari din situații dificile

Juventus nu mai câștigase (dacă nu luăm în considerare titlurile retrase) titlul din 2003 atunci când Conte a ajuns la Torino. Rezultatul? Chiar în primul său sezon cu Bătrâna Doamnă, Conte a readus titlul din Serie A pe Juventus Stadium. Aceeași poveste s-a repetat și la Chelsea. Clubul de pe Stamford Bridge nu era deloc într-o situație plăcută în momentul în care italianul a preluat echipa, dar titlul a venit și în Anglia foarte rapid. Inter nu mai câștigase titlul de 10 ani când a sosit Conte iar fosta glorie a lui Juve a reușit să aducă titlul și pe Giuseppe Meazza. Așadar fanii lui Tottenham se pot aștepta la o redresare rapidă a echipei.

  1. Sistemul lui Conte se potrivește cu lotul lui Tottenham

Lui Conte îi place să joace cu trei fundași centrali iar Cristian Romero, Eric Dier și Davinson Sanchez sau chiar Matt Doherty se pot mula perfect pe acest sistem. La mijloc Hojbjerg și Ndombele vor fi ancorele de care italianul are nevoie în timp ce duo-ul Son – Kane are potențialul de a fi letal în atac.

Așadar Antonio Conte pare antrenorul perfect pentru Tottenham în acest moment, chiar dacă sosește cu câteva luni mai târziu decât a fost planul inițial.

sursă foto: unsplash.com

🅿️ Articol publicitar

You May Also Like