Cinci persoane intoxicate cu ciuperci la Mănăstirea Hurezi


UPDATE 2: Poliția Vâlcea a întocmit un dosar penal în cazul intoxicării cu ciuperci de la Mănăstirea Hurezi: “În urma apariției în spațiul public a unui articol cu privire la faptul că 5 persoane s-au intoxicat cu ciuperci la un lăcaș de cult din Horezu, Compartimentul de Relații Publice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judetean Vâlcea este abilitat să comunice următoarele: Polițiștii s-au sesizat din oficiu întocmind un dosar penal sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Horezu în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă”.

UPDATE. Toate cele cinci persoane sunt internate la SJU Vâlcea, la Secția Medicală. Starea lor este stabilă, însă una din călugărițe ar avea o situație medicală ceva mai delicată, ea ajungând la spital cu tensiunea mică și cu modificări la ficat.

Cinci persoane au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Județean Vâlcea după o intoxicație alimentară cu ciuperci. Incidentul a avut loc ieri, 12 iunie 2022, la Mănăstirea Hurezi, iar, conform unor surse, se pare că două călugărițe și trei turiști au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce au consumat ciuperci culese în zona Romanii de Jos din localitatea Horezu, județul Vâlcea.

“În urma unei solicitări, cinci persoane au fost transportate de echipajele SMURD (1 persoană) și SAJ (4 persoane) la UPU pentru îngrijiri și investigații suplimentare. În momentul preluării, persoanele în cauză, prezentau stări de rău (grețuri și vărsături)” – precizează ISU Vâlcea într-un comunicat de presă.

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like