Concurs Hard Enduro la Băile Olănești. Peste 300 de rideri s-au înscris la competiție

În zilele de 3 și 4 iunie 2022, Primăria Băile Olănești, în parteneriat cu Federația Română de Motociclism, Clubul FreeBikeTeam Vâlcea și Consiliul Județean Vâlcea, organizează un concurs de Hard Enduro. Competiția sportivă poartă numele de Hard Enduro Olanesti, la Băile Olănești fiind așteptați peste 300 de rideri din întreaga țară.

Este cea de-a doua ediţie a competiţiei Hard Enduro Olăneşti, dedicată pasionaţilor de motociclism şi sporturi extreme, Cursa este destinată doar motocicletelor de tip enduro şi hard enduro. Participanţii vor intra în concurs abia după ce vor trece de inspecţia tehnică şi vizita medicală.

Competiţia se va desfăşura și anul acesta pe două trasee, expert şi hobby, cel mai dificil fiind amenajat pe Valea Cheii, spre intrarea în Parcul Naţional Buila Vânturariţa. În total, sunt 90 de kilometri de traseu pentru experţi şi 70 pe hobby.

Traseul este marcat cu indicatori şi se compune din porţiuni de off-road cu teren variat, stânci, terenuri mlăştinoase, pante abrupte şi obstacole artificiale, precum şi porţiuni de coborâre şi urcare. 

Participanții sunt organizați în mai multe categorii: veterani, experţi, hobby şi fete, dar traseele sunt concepute pentru experţi şi participanţii la categoria hobby.

Competiţia este înscrisă în calendarul oficial al Federaţiei Române de Motociclism, probele speciale incluzând trasee cu timp limitat şi obstacole artificiale, precum şi un traseu lung de maraton, care se desfăşoară pe parcursul ambelor zile ale cursei. 

You May Also Like