ELEVUL din RÂMNICU VÂLCEA, care şi-a înjunghiat colegul, a fost CONDAMNAT. Vezi ce pedeapsă a primit!

În toamna anului trecut, un incident teribil a avut loc la Liceul „General Magheru” din Râmnicu Vâlcea. Un elev şi-a înjunghiat colegul chiar în holul unităţii de învăţământ, punându-i viaţa în pericol. Elevul cuţitar este Georgică Florin Maczanga, care zilele trecute a fost condamnat pentru faptele sale. 

Groaznicul eveniment a avut loc în dimineaţa zilei de 26 octombrie 2016, atunci când minorul de 16 ani, Georgică Florinel Maczanga, a luat un cuţit şi s-a dus la şcoală, acolo unde şi-a înjunghiat un coleg, pe Vasile Vasile Alexandru – chiar în holul unităţii de învăţământ. Conflictul dintre cei doi era mai vechi, ei mai având schimburi de replici dure şi în trecut. Însă în ziua respectivă elevul cuţitar le-a mărturisit anchetatorilor că a vrut să se răzbune pentru toate jignirile ce i-au fost aduse de colegul său Alexandru şi a ales să-i înfigă un cuţit în gât.

Liceanul înjunghiat a fost transportat de urgenţă la o clinică din Bucureşti, iar acum, din fericire, este în afara oricărui pericol, însă el s-a constituit parte vătămată în dosarul penal în care adolescentul Maczanga a fost judecată pentru tentativă de omor.

Condamnarea…

În data de 20 aprilie 2017, judecătorii Tribunalului Vâlcea l-au condamnat pe elevul Maczanga la trei ani de detenţie într-un centru pentru minori.

„În temeiul art. 32 Cod penal rap. la art. 188 Cod penal şi art. 372 alin. 1 şi 3 Cod penal; Aplică inculpatului minor MACZANGA GEORGICĂ FLORIN, măsura educativă a internării într-un centru de detenţie pe o perioadă de 3 ani. În temeiul art. 404 Cod pr.penală, rap. la art. 208 Cod pr.penală; Constată legală şi temeinică măsura arestării preventive a inculpatului şi menţine această măsură. (…) Dispune confiscarea cuţitului folosit de către inculpat la săvârşirea infracţiunii şi aflat la camera de corpuri delicte conform procesului verbal din 18.11.2016( fila 6 dosar)” – se arată în minuta instanţei.

16.000 daune morale şi materiale

În acelaşi timp, judecătorii au decis ca părinţii elevului cuţitar să plătească daune morale şi materiale în valoare de 16.000. Mai mult, toate cheltuielile cu spitalizarea şi cu transportul elevului înjunghiat vor fi suportate tot de rudele adolescentului Maczanga.

„Admite, în parte, acţiunea civilă , formulate de către părţile civile Vasile Vasile Alexandru şi Perca Florica. Obligă inculpatul, în solidar cu partea responsabilă civilmente Maczanga Sofia, la plata către partea civilă Vasile Vasile Alexandru a sumei de 10.000 lei , cu titlu de daune morale şi către partea civilă Perca Florica a sumei de 16.000 lei , din care 10.000 lei cu titlu de daune morale şi 6.000 lei cu titlu de daune materiale.

Admite acţiunea formulată de către partea civilă Direcţia de Sănătate Publică-Serviciul de Ambulanţă Vâlcea. Obligă pe inculpat , în solidar cu partea responsabilă civilmente Maczanga Sofia, la plata către partea civilă Direcţia de Sănătate Publică-Serviciul de Ambulanţă Vâlcea a sumei de 1526,4 lei , cu titlu de daune materiale. Admite acţiunea civilă formulată de către partea civilă Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea. Obligă pe inculpat , în solidar cu partea responsabilă civilmente Maczanga Sofia, la plata către partea civilă Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea a sumei de 522,8 lei , cu titlu de daune materiale. Admite acţiunea civilă formulată de către partea civilă Spitalul Clinic Sfânta Maria. Obligă pe inculpat , în solidar cu partea responsabilă civilmente Maczanga Sofia, la plata către partea civilă Spitalul Clinic Sfânta Maria a sumei de 4355,56 lei , cu titlu de daune materiale” – se mai arată în minuta instanţei.

De precizat este faptul că decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare.

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.