30 octombrie 2023

Administrație performantă! Comuna Vlădești, în plin proces de modernizare!

Unitățile de învățământ de la Vlădești vor avea parte de dotări moderne care vor ajut mult cadrele didactice, dar și pe elevii care sunt în număr tot mai mare în localitatea păstorită de social-democratul Adrian Cosac. Proiectul „Dotare cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar din comuna Vlădești, județul Vâlcea”, finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), va fi implementat în scurt timp în unitățile de învățământ din comuna Vlădești. 
Primarul Adrian Cosac a anunțat că investiția se ridică la aproape 1,1 milioane lei și se va desfășura pe perioada august 2023 – decembrie 2024. Proiectul are ca obiectiv prioritar sporirea calității si siguranței mediului de învățare prin dotarea cu mobilier, materiale didactice și materiale digitale a unităților de învățământ preuniversitar din Vlădești.

Infrastructura rutieră, modernizată

Modernizarea infrastructurii rutiere este, în această perioadă, o prioritate pentru administrația publică din Vlădești. Lucrările se desfășoară în ritm alert, asfaltarea drumurilor de interes comunal fiind făcută cu finanțare prin Programul Național de Investiții (PNI) ”Anghel Saligny”. Un proiect de aproape 4 milioane de lei, prin care se modernizează 11 drumuri comunale din Vlădești, pe o lungime totală de 3 kilometri. După finalizarea lucrărilor, la Vlădești se va rezolva în totalitate problema infrastructurii rutiere din comună, ținând cont că administrația publică locală a mai modernizat o parte din drumuri în ultimii ani, cu fonduri de la bugetul local. 

Un alt proiect de anvergură la Vlădești este cel derulat prin ADI Transport, în urma căruia vor avea loc investiții importante: stații de reîncărcare electrice și stații moderne de autobuz. 
“Pentru localitatea noastră valoarea investiţiilor este de 476 mii euro, suma maximă care s-a putut obţine pe PNRR –Componenta 10. Banii vor fi folosiţi pentru amplasarea în comună a două staţii de reîncărcare electrică a autobuzelor şi microbuzelor şi cinci staţii moderne de autobuze pentru călători”, a precizat Adrian Cosac, primarul localității Vlădești.

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like