Weekend cu peste 500 de amenzi pe șoselele din Vâlcea

/

În perioada 27 – 29 octombrie a.c., polițiștii rutieri din cadrul Serviciului Rutier, Polițiilor municipale și orășenești și Poliției Stațiunii Voineasa au acționat, pe drumurile publice din județ, pentru combaterea și prevenirea principalelor cauze generatoare de accidente, respectiv abateri ale pietonilor, nererespectarea regimului legal de viteză, depășire neregulamentară și consumul de băuturi alcoolice și alte substanțe interzise la volan.

Acțiunile au vizat depistarea conducătorilor auto care nu respectă normele privind circulația pe drumurile publice, acționându-se cu preponderență pentru depistarea conducătorilor auto care conduc sub influența alcoolului sau a altor substanțe psihoactive.

În acest sens, polițiștii au aplicat 534 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 174.500 lei.

Totodată, au fost verificate 631 de autovehicule, legitimate 699 de persoane și efectuate 193 de testări de alcool și droguri.

Ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 79 de permise de conducere (57 pentru viteză, 2 pentru consumul de alcool la volan, 12 pentru depășire neregulamentară, 4 pentru neacordare prioritate pietoni, iar 4 pentru alte abateri).

Pentru defecțiuni tehnice sau dotări suplimentare nepermise de lege au fost retrase 21 certificate de înmatriculare.

Au fost întocmite 5 dosare penale pentru infracțiunile depistate în trafic.

loading...

You May Also Like