9 noiembrie 2023

Comuna Costești își prezintă oferta turistică la Târgul de Turism

În perioada 9-12 noiembrie, comuna Costești este prezentă la Târgul de Turism – ediția de toamnă, fiind reprezentantă de Mihaela Silvia Marinescu. Alături de aceasta se află și primarul Toma Peștereanu, care le prezintă participanților mirifica sa comună, un ținut aparte, cu peisaje superbe, cu mănăstiri de patrimoniu și voievodale ce-i conferă o atmosferă monahală deosebită. Conacele boierești, schiturile și bisericile de lemn, dar și cele doua defilee Bistrița și Costești sunt obiective turistice importante ce trebuie exploatate și aduse în atenția turiștilor.
La standul Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, din cadrul TTRII 2023, turiștii vor putea descoperi cele 8 destinații rurale din țara noastră care au candidat la titlul de „Best Tourism Village”, acordat de UNWTO, și care fac parte din „Ruta Națională a Satelor Tradițional Turistice din România”. Este vorba despre Rășinari, Biertan și Râul Sadului (jud. Sibiu), Ciocănești (jud. Suceava), Costești (jud. Vâlcea), Eibenthal (jud. Mehedinți), Polovragi (jud. Gorj), Gura Siriului (jud. Buzău).

“La Târgul de Turism, unde comuna Costești, timp de 3 zile este reprezentată de Mihaela Silvia Marinescu , la standul organizat de Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului.Este un pas important pentru localitatea noastră care își prezintă oferta turistică într-o companie selectă reprezentată de zone și agenții de turism. I-am lansat o invitație domnului ministru Radu Oprea de a vizita comuna și Oltenia de sub munte” – a arătat pe Facebook primarul Toma Peștereanu.

Recent, edilul șef al comunei Costești a anunțat că procedurile inițiate pentru ca localitatea pe o conduce să obțină statutul de stațiune de interes local au avut ca rezultat vizita în teren a unei comisii de avizare de la Minister Turismului. Odată cu obținerea statutului de stațiune de interes local, oportunitățile de finanțare vor crește simțitor. Primarul comunei Costești, Toma Peștereanu, așteaptă acum răspunsul de la Ministerul Turismului.

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like