Condiţii umane în “Centrul groazei” de la Măciuca. Azi s-au alocat fonduri pentru racordarea la apă curentă

O întreagă ţară s-a îngrozit de condiţiile de la Centrul de de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Măciuca, atunci când, în anul 2016, mai multe imagini cu beneficiari dezbrăcaţi şi legaţi cu chingi au ajuns în presa locală şi naţională. Ei bine, între timp, autorităţile judeţene au luat atitudine şi au dat startul modernizării acestui centru. Azi, 29 iunie 2020, s-a mai făcut un pas pentru crearea unor condiţii mai bune, consilierii judeţeni votând realizarea proiectului racordării la apă curentă a centrului de la Măciuca.

“Căminul de la Măciuca era la începutul mandatului meu o rușine națională. Acum, urmare a contractului pe care l-am semnat, se investesc în Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Măciuca 4.866.272 lei (aproximativ 1 milion euro).

Mi-am propus ca acest cămin să fie unul dintre cele mai moderne din România și așa va fi. În curând vom finaliza lucrările.

O mare problemă a fost faptul că locația, fostă clădire CAP, nu era racordată la apă curentă. Ei bine, astăzi am rezolvat acest lucru. Am propus, iar consilierii județeni au aprobat alocarea fondurilor, respectiv 423.195 lei, pentru realizarea acestei investiții” – a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu.

loading...

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like