27 ianuarie 2023

Proiecte interesante la Scundu pentru 2023

Anul 2023 se anunță a fi unul cu proiecte multe pentru comuna Scundu. Comunitatea are nevoie de iluminat public modern, de o rețea inteligentă de gaze naturale, de un sistem de apă și canalizare, precum și de o infrastructură modernă. Administrația publică locală a muncit din greu la o serie de proiecte, proiecte ce au fost depuse pe diferite linii de finanțare și care, cu siguranță, vor fi implementate în comună.

Anul trecut, primarul comunei Scundu, Mihai George Blejan, a făcut o serie de demersuri pentru proiectul de introducere a gazelor naturale în localitate. Pentru ca proiectul să fie eligibil și aibă șanse sporite spre obținerea finanțării, comuna Scundu s-a asociat cu localitățile Șirineasa, Glăvile și Pesceana. Formarea unei asociații intercomunitare le va facilita celor patru comune accesarea de fonduri pentru realizarea unui proiect mult dorit de cetățeni. 

Mai mult decât atât, primarul comunei Scundu, Mihai Blejan, a pregătit pentru comună un proiect extrem de important. Este vorba despre implementarea proiectului ”Modernizare drumuri de exploatare agricolă în comuna Scundu, județul Vâlcea”, obiectiv de investiții în valoare de aproximativ 1 milion de euro. Prin acest proiect cu fonduri nerambursabile, circa 8 kilometri de drumuri de tarla se vor moderniza prin betonare.

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like