DEZINTERES al primăriilor din VÂLCEA. Doar 3 din 89 au participat la cursul pentru dezastre naturale

Societatea Naţională de Crucea Roşie din România – filiala Vâlcea a organizat recent un curs de pregătire în caz de dezastre naturale. Acest curs GRATUIT era destinat reprezentanţilor primăriilor din judeţul Vâlcea sau, mai precis, celor din comitetele locale pentru situaţii de urgenţă. Participanţii urmau să înveţe cum să procedeze în cazul cutremurelor, incendiilor, inundatiilor, gerului/furtunilor de zăpadă, alunecărilor de teren şi caniculei.

De ce spunem că “urmau să înveţe”? Pentru că din cele 89 de unităţi administrativ teritoriale, doar 3 au participat prin reprezentanţi la acest curs. Dezinteresul a fost total din partea primarilor, care după ce că nu s-au sinchisit să participe în calitatea lor de preşedinţi ai comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă, nici măcar nu şi-au trimis un reprezentant.

Singurele primării reprezentate la acest curs de Management al dezastrelor naturale au fost Primăria Păuşeşti Măglaşi, Primăria Muereasca şi Primăria Sălătrucel.

“Dezamagitor! Dezastru la cursul de dezastre destinat celor 89 primării din judetul Valcea. Concret….dupa programarea cursului gratuit de Managementul dezastrelor naturale pentru reprezentanti ai SVSU locale din judetul Valcea…din 89 de persoane (multe confirmate telefonic sau electronic) au participat astazi: 3 primării…..Pausesti Maglasi, Muereasca si Salatrucel. Muuult mai multe la numar decat ONG-urile judetului nostru ce au desemnat 1 reprezentant..din sute. Dar noi mergem inainte….pentru voluntari!” – au anunţat cei de la Crucea Roşie Vâlcea.

loading...

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like