30 octombrie 2016

FOTO: O bătrână din Vâlcea trăiește într-o sărăcie lucie. Ea are nevoie de ajutorul nostru…

Georgeta Diaconu are 85 de ani si traieste intr-o saracie lucie in satul Folestii de Sus, din comuna Tomsani, judetul Valcea. Vecinii ei spun ca, pana vara trecuta, batrana isi putea asigura singura hrana si lemnele de foc, insa, din pacate, ea a suferit o fractura de femur si acum este imobilizata la pat.

Casa in care locuieste este intr-o stare avansata de degradare, iar peretii sunt plini de crapaturi. Femeia risca sa moara de frig in pat, mai ales ca nu are nici lemne de foc, iar singura ei ruda este un nepot care o ajuta in masura posibilitatilor.

„Este un caz social deosebit. Batrana are 85 de ani, are o fractura la picior si nu se poate deplasa. Primeste un ajutor social de 140 se lei aproximativ, fiind singurul venit al dansei. Traieste in aceasta casa darapanata si se stinge cu zile din nepasarea si indiferenta autoritatilor” – spune Aurel Bogdanescu, cel care a descoperit in ce conditii traieste batrana.

Oamenii cu suflet mare si cu posibilitati din judetul Valcea sunt rugati sa ii dea o mana de ajutor acestei femei. Ea are nevoie de lemne, medicamente, mancare, iar casa ei trebuie reparata. De altfel, un ajutor ar fi binevenit si din partea primarului Dumitru Pearcu din Tomsani, cunoscut ca un edil saritor si cu dorinta de a ajuta.

img_5670 img_5671 img_5672 img_5673 img_5674 img_5675 img_5676 img_5677 img_5678 img_5679

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like

One thought on “FOTO: O bătrână din Vâlcea trăiește într-o sărăcie lucie. Ea are nevoie de ajutorul nostru…

Comments are closed.