FOTO. Rețeaua de gaze și modernizarea școlii primare, proiecte în derulare la Dăești

Prin Programul Național de Investiții “Anghel Saligny”, Primăria Dăești beneficiază de finanțare pentru înființarea sistemului de distribuție gaze naturale. Lucrările la Dăești pentru introducerea gazelor naturale au fost reluate în vara acestui an, la sistem lucrându-se și anul trecut pentru ca toți locuitorii comunei Dăești să beneficieze de această facilitate. Așadar, prin Programul Național de Investiții “Anghel Saligny”, în comuna Dăești se introduce rețeaua de gaze naturale pe o lungime de aproximativ 24 de kilometri. Valoarea investiției se ridică la suma de peste 29,4 milioane lei. Zilele trecute, primarul George Popolan a anunțat că lucrările sunt în plină desfășurare, muncitorii aflându-se, în această perioadă, în satul Sînbotin.

“Lucrările continuă la rețeaua de alimentare cu gaze naturale în localitatea noastră, ajungând în prezent pe strada Ghiocelului din satul Sînbotin, deoarece pe strada principală Calea lui Traian se vor efectua lucrări de asfaltare, drept pentru care nu dorim să împiedicăm realizarea lor” – a anunțat edilul șef.

Lucrări se desfășoară și la școala primară din comuna Dăești. Fondurile sunt asigurate prin CNI, fiind vorba despre reabilitarea, modernizarea și dotarea Școlii cu clasele I-IV și Grădiniței din satul Sînbotin. Era singura unitate de învățământ din comună care nu a fost modernizată până acum, însă administrația locală a reușit obținerea finanțării și demararea investiției.

“Continuă lucrările de reabilitare și dotare la Școala primară cu clasele I-IV din satul Sînbotin, urmând ca în scurt timp copiii să-și desfășoare activitățile în unitatea de învățământ modernizată” – mai precizează primarul Popolan.

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like