VÂLCEA. Bătrân tâlhărit în propria-o locuință de un tânăr pe care-l avusese la muncă

Sub influența băuturilor alcoolice, un tânăr de 21 de ani a intrat în locuința unui bătrân, agresându-l pentru 200 de lei. Totul s-a întâmplat în noaptea de 19 spre 20 octombrie 2023, la Horezu, iar tâlharul a fost reținut de polițiști.

În seara cu pricina, tânărul de 21 de ani a băut într-un bar până și-a golit buzunarele. Pentru că avea chef să petreacă în continuare, omul s-a gândit cum să facă rost de bani. Atunci și-a reamintit că a fost la muncă la un bătrân din oraș și cunoștea locul unde acesta își ține banii. Ca urmare, a mers la locuința respectivă, a intrat în casă printr-un geam lăsat deschis, iar în momentul în care a luat banii a fost prins în flagrant de proprietar. A urmat o încăierare, tâlharul lovindu-l pe bătrân și astfel reușind să scape.

“Activitățile operative, pe care polițiștii le-au întreprins imediat după primirea sesizării, au dus la identificarea persoanei bănuite de săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată, respectiv un tânăr de 21 de ani, din orașul Horezu. În baza probatoriului administrat, pe numele bărbatului a fost emisă o ordonanță de reținere pentru 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea. Polițiștii continuă cercetările, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Horezu, sub aspectul săvârșirii infracţiunii de tâlhărie calificată.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție” – precizează IPJ Vâlcea.

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like