27 martie 2023

Insule ecologice pentru colectarea deșeurilor și proiect de digitalizare în stațiunea Băile Olănești

Două insule ecologice digitalizate vor fi construite pe raza stațiunii Băile Olănești, în urma semnării de către primarul Sorin Vasilache a unui proiect în acest sens. Insulele ecologice digitalizate sunt sisteme moderne, amplasate la nivelul comunităților, care au scopul de a eficientiza colectarea selectivă a deșeurilor. În fapt, administrația publică locală urmărește creșterea procentului de colectare separată a deșeurilor. Insulele ecologice vor funcționa pe bază de cartele de acces, ceea ce împiedică depozitarea deșeurilor în alte locuri decât în cele special amenajate. Ele vor fi compuse dintr-un ansamblu de containere pentru colectarea separată a deșeurilor (hârtie și carton, plastic și metal, deșeuri de sticlă, biologice și reziduale), protejate anti-vandalism și împotriva accesului neautorizat.

“Am semnat, recent, un proiect privind construirea de insule digitalizate. Valoarea investiției se ridică la 117.000 lei și presupune construirea a două insule digitalizate în stațiunea Băile Olănești. Fiecare insulă va conține patru containere pentru colectarea deșeurilor menajere, dar și a deșeurilor reciclabile. Deja suntem în procedura de achiziție a serviciilor, iar apoi urmează faza de implementare, adică de construire a insulelor” – spune primarul stațiunii Băile Olănești, Sorin Vasilache.

Un alt proiect interesant al primarului Sorin Vasilache se referă la digitalizarea Primăriei Băile Olănești – SmartPrimăria – proiect ce presupune asigurarea unei transparențe decizionale, precum și îmbunătățirea serviciilor oferite cetățenilor. Proiectul are o valoarea de peste 1,17 milioane lei și presupune achiziționarea a 40 de calculatoare, programe, soft-uri, sisteme pentru verificarea poluării aerului și sisteme radar care vor fi amplasate pentru siguranța în trafic. Mai mult, vor fi achiziționate 80 de camere de supraveghere cu dispecerat și mentenanță, camere panoramice cu imagini de ansamblu asupra traficului. De asemenea, va fi achiziționat un panou pentru afișarea informațiilor de interes public din stațiunea Băile Olănești

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like