27 martie 2023

Controale ITM VÂLCEA la firme care au angajați străini

În urma campaniei naționale de verificare a modului în care angajatorii români respectă prevederile legale de încadrare în muncă ale cetățenilor străini, inspectorii de la ITM Vâlcea au identificat zeci de deficiențe, ba chiar și un angajat fără forme legale de muncă pe teritoriul județului nostru.

În perioada 09 februarie 2023 – 10 martie 2023, Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Vâlcea a desfășurat o serie de controale. Inspectorii au verificat modul în care angajatorii români, agenții de muncă temporară și furnizorii de servicii specializate pentru stimularea ocupării forței de muncă respectă prevederile legale referitoare la relațiile de muncă și la regimul juridic aplicabil străinilor pe teritoriul României. Această campanie națională s-a datorat fenomenului de migrație a cetățenilor străini non UE în România care a luat amploare în ultimul timp.

Astfel, au fost controlați 33 de angajatori de pe raza județului Vâlcea, care desfășurau activități lucrative cu cetățeni străini (non UE). Au fost constatate 61 de neconformități față de prevederile legislației în domeniul relațiilor de muncă, fiind dispuse tot atâtea măsuri cu termene certe de realizare. De asemenea, a fost aplicată o amendă contravențională în valoare de 20.000 lei pentru primirea la muncă a unui cetățean străin fără încheierea în formă scrisă a contractului individual de muncă.

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like