22 iunie 2016

Judecătoria Râmnicu Vâlcea a dispus invalidarea alegerii lui Mircia Gutău

Decizie importantă a Judecătoriei Râmnicu Vâlcea, care a dispus invalidarea alegerii lui Mircia Gutău (candidat PER) în funcţia de primar al municipiului Râmnicu Vâlcea. Acest fapt se datorează neîndeplinirii condiţiei de eligibilitate, care constă în inexistenţa unei hotărâri judecătoreşti definitive prin care s-a aplicat interdicţia exercitării dreptului de a fi ales.

„Încheierile pronunţate, prin care s-a dispus validarea sau, după caz, invalidarea alegerii primarilor,  vor fi redactate în termen de maxim trei zile, potrivit  art. 232 alin. 2 din Codul de procedură civilă şi pot fi atacate cu apel:

– de către orice persoană interesată în termen de 30 de zile de la luarea la cunoştinţă, dar nu mai târziu de un an de la data pronunţării lor, potrivit art. 534 din Codul de procedură civilă,

– de către Birourile Electorale petiţionare şi persoanele supuse procedurii validării – în termen de 30 de zile de la comunicare.

Cererile de apel se vor depune la Judecătoria Râmnicu Vâlcea” – se arată în comunicatul de presă al Judecătoriei Râmnicu Vâlcea.

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.