MIHĂEȘTI. Toate ulițele vor fi asfaltate, iar la Stupărei se vor amenaja trotuare și piste de biciclete

Toate localitățile din județul Vâlcea au primit luna aceasta vești bune de la Ministerul Dezvoltării. Printre acestea s-a numărat și comuna Mihăești, una dintre cele mai dezvoltate și moderne localități ale județului. Primarul Constantin Bărzăgeanu și echipa sa din Primăria Mihăești au reușit să obțină finanțare pentru două proiecte importante. Unul din ele se referă la modernizarea unor drumuri de interes local, pentru care Guvernul a alocat suma de 13,34 de milioane de lei.
„Proiectul depus la Ministerul Dezvoltării include 26 de drumuri, pe o lungime totală de 9,867 de metri. Sunt ulițe neasfaltate care nu depășesc niciuna 1 kilometru. Este un lucru mare, mai ales ținând cont de faptul că odată implementat și acest proiect, practic nu vom mai avea nici măcar un crâmpei de uliţă de pământ în localitate”, a declarat primarul Constantin Bărzăgeanu.

Ulițele prinse în proiect sunt următoarele: Strada Căminului (310 metri), Strada Batalelor (156 metri), Strada Saivanului (124 metri), Strada Morii (457 metri), Strada Sub Chilimii (525 metri), Strada Sgârcitu (65 metri), Strada Bulgaru (532 metri), Strada Valea Adâncă (150 metri), Strada Râului (454 metri), Strada Duzilor (879 metri), Strada Văii (542 metri), Strada Diculeştilor (487 metri), Strada Plutei (320 metri), Strada Chiciurlei (856 metri), Strada Valea lui Naneş (604 metri), Strada Boalca (564 metri), Strada Murdoiu (387 metri), Strada Dealului (232 metri), Uliţa La Pană (240 metri), Strada Dogarilor (135 metri), Strada Suleru (320 metri), Strada Cioboată (285 metri), Strada Arnici (150 metri), Strada Serban (123 metri), Strada Popeştilor (363 metri), Strada Zăvoiului (607 metri).


Cel de-al doilea proiect finanțat prin ”Anghel Saligny” este “Amenajare trotuare și piste de biciclete la DN64, sat Stupărei, comuna Mihăești“. Un vis mai vechi al primarului Bărzăgeanu, la care nu a renunțat nici în ruptul capului. Pentru acest obiectiv de investiții s-a obținut suma de 4,795 de milioane de lei. În satul Stupărei va fi amenajată o pistă de biciclete, dar și trotuare pe o porțiune de circa 2,5 kilometri.

“Vor fi amenajate trotuare și piste de biciclete pe ambele părți ale DN-ului. Proiectul tehnic prevede realizarea unei rigole de scurgere a apelor, o zonă verde, piste de biciclete și trotuare. De asemenea, vor fi plantați 210 arbori ornamentali, platani sau tei. Către gospodăriile oamenilor vom mai face podeţe de acces şi vom monta stâlpi moderni de iluminat nocturn” – mai spune primarul comunei Mihăești.

loading...

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like