Petiţie online pentru amenajarea unui parc canin în Râmnicu Vâlcea

 

Peste 35 de râmniceni au semnat deja o petiţie online pentru amenajarea unui parc canin în Râmnicu Vâlcea. Asta după ce primarul Mircia Gutu a anunţat că în parcurile existente în municipiu va fi interzisă plimbarea patrupezilor, iar cei care nu respectă regulile vor fi amendaţi drastic.

De aceea, oamenii cer să li se ofere condiţii în Râmnicu Vâlcea pentru a-şi plimba animalele de companie. Petiţia a fost iniţiată de Vaetoiu Nicoleta Loredana, care pentru a-şi motiva iniţiativa face referire şi la certurile continue dintre posesorii de animale şi ceilalţi cetăţeni. De asemenea, mai trebuie menţionat că petiţia se adresează primarului municipiului Râmnicu Vâlcea, viceprimarilor şi consilierilor locali.

„Posesorii animalelor de companie cheltuiesc sume substantiale de bani pentru intretinerea lor. Marginalizarea acestor persoane nu face altceva decat sa mareasca numarul cainilor abandonati si sa descurajeze adoptia.

Amenajarea unui amplasament special destinat plimbarii si recrearii patrupezilor si proprietarilor acestora reprezinta o prioritate, deoarece zilnic alti caini sunt aruncati pe strazi tocmai din cauza netratarii acestui subiect. O mare parte din cetatenii orasului detin caini si sunt persoane cu drept de vot, asadar ei merita atentie in aceeasi masura.

In ultimii ani in Ramnicu Valcea a crescut exponential numarul animalelor de companie. Dovada in acest sens: cresterea numarului cabinetelor veterinare, a dog-sitter’ilor, a dresorilor si a magazinelor care comercializeaza hrana pentru animale, medicamente, custi, haine si alte accesorii. Aproape ca nu exista scara de imobil in Ramnic in care o familie sa nu detina un caine.

Problema este ca nu avem unde sa-i plimbam. Permanent apar certuri intre cei care poseda caini de companie si cetateni care nu au astfel de animale. In parcuri nu avem acces cu ele, iar spatiile verzi din jurul blocurilor au fost in mare parte ingradite fara a permite patrunderea cu usurinta in interior.

Se doreste macar un singur parc sau loc amenajat in Ramnic, in care detinatorii de caini sa poata iesi cu acestia la plimbare, asa cum au multe orase din Romania, spre exemplu: Bucuresti, Brasov, Deva, Alba Iulia, Cluj, Timisoara, Botosani, etc..

Nu pretindem mai mult decat un simplu spatiu imprejmuit cu gard, in care sa fie o zona umbroasa, un cos pentru reziduuri si cateva reguli prioritare.

Sunt multe locuri care ar putea fi folosite in scopul comunitatii valcene si aflate in momentul de fata in deplina degradare. Unul dintre acestea ar putea fi destinat proprietarilor de animale.

Importanta amenajarii unui asemenea spatiu consta in faptul ca posesorii de patrupezi se vor simti mai tutelati, vor fi mai informati si vor deveni mai responsabili. In sfarsit ar avea unde se intalni si schimba pareri, impresii referitoare la educatia unui caine, drept consecinta s-ar reduce abandonurile si ar creste numarul adoptiilor.

Va rugam sa faceti un efort si in favoarea noastra, a iubitorilor de animale. Totodata cerem si aplicarea legii in vigoare 205/2004 privind protectia animalelor, republicata in 2014 in Monitorul Oficial al Romaniei. Va rugam sa urmariti solutionarea si redactarea in termen a unui raspuns” – se precizează în petiţia online.

Cei care vor să semneze petiţia o pot face aici: http://www.petitieonline.com/amenajarea_unui_parc_canin

You May Also Like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.