Prefectul de Vâlcea a început verificările la primării

 

Prefectul judeţului Vâlcea, Radu Renga, a demarat o serie de verificări la nivelul primăriilor de oraşe, în ceea ce priveşte urbanismul. Mai exact, reprezentantul Guvernului le-a solicitat edililor să-l informeze dacă în cadrul instituţiilor pe care le conduc au înfiinţat Serviciul de Urbanism şi dacă acest serviciu este condus de un specialist (arhitect, arhitect şef, inginer urbanist sau inginer construcţii).

„Preocupat de aspectul urbanistic al localităţilor vâlcene, îndeosebi al orașelor, prefectul Radu Renga aduce la cunoștință că în perioada imediat următoare va analiza modalitatea în care unitățile administrativ-teritoriale din zona urbană respectă legislația în vigoare.

În consecință, până la data de 10.09.2016, reprezentanții primăriilor de orașe din județul Vâlcea vor trebui să facă dovada funcționării la nivelul instituțiilor respective a unei structuri de specialitate.

Menționăm că potrivit prevederilor art. 36, alin.(1), (2) şi (3) din Legea 350/2001,în cadrul aparatului de specialitate al primarului se organizează şi funcţionează structuri de specialitate în domeniul amenajării teritoriului şi urbanismului” – se arată într-un comunicat al Prefecturii Vâlcea.

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.