9 august 2016

Preşedintele Constantin Rădulescu solicită finanţare pentru drumuri, aparatură medicală şi cămine de bătrâni

 

32.084 mii lei este suma pe care preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu, a cerut-o la Guvernul României, cu scopul de suplimentare a bugetului. Asta în condiţiile în care, o ultimă analiză economică a relevat faptul că nivelul veniturilor şi al surselor de echilibrare aprobate judeţului Vâlcea, prin legea bugetului de stat, s-au dovedit a fi insuficiente.

Constantin Rădulescu şi-a motivat solicitarea prin faptul că instituţia pe care o conduce are nevoie de finanţare suplimentară necesară susţinerii sistemului de protecţie a copilului, funcţionării căminelor pentru persoane vârstnice, finanţării cheltuielilor unităţilor de învăţământ special etc., pentru care s-a solicitat suplimentarea capitolului cheltuieli descentralizate la nivelul judeţului cu suma de 4.124 mii lei.

Nici drumurile nu au fost uitate, iar preşedintele CJ Vâlcea a solicitat suma de 19.200 mii lei pentru reabilitarea drumurilor judeţene ce au fost afectate grav de fenomenele meteo din iarna 2015-2016. De asemenea, pentru echilibrarea bugetului propriu al judeţului Vâlcea a fost solicitată suma de 8.700 mii lei.

„Cheltuielile judeţului sunt foarte mari, comparativ cu bugetul pe care îl are. Din analiza pe care am făcut-o, reiese că o pondere importantă în cheltuielile pentru care nu sunt asigurate surse de finanţare până la sfârşitul anului o au cele legate de plata drepturilor de personal şi a drepturilor de natură socială; de procurarea combustibililor necesari instituţiilor subordonate, pentru sezonul rece; achiziţionarea de aparatură medicală şi alte dotări pentru spitalele publice; susţinerea sistemului de protecţie a copilului; funcţionarea căminelor pentru persoane vârstnice; finanţarea cheltuielilor unităţilor de învăţământ special.

De asemenea, avem nevoie de fonduri pentru readucerea reţelei de drumuri judeţene la o stare corespunzătoare desfăşurării fluente şi în condiţii de siguranţă a traficului rutier.

Toate acestea sunt pentru mine tot atâtea motive să mă adresez Guvernului României pentru a suplimenta, cu suma de 32.084 mii lei, bugetul judeţului Vâlcea, la rectificarea bugetară pe anul 2016. Şi pentru a fi sigur că solicitarea noastră va fi analizată cât mai repede, m-am adresat, atât premierului României, domnul Dacian Cioloş, cât şi doamnei Anca Dana Dragu, ministrul Finanţelor Publice. Sper ca demersul meu să aibă şi rezultatul dorit” – susţine Constantin Rădulescu, preşedintele Consiliul Judeţean Vâlcea.

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.