29 aprilie 2023

Primarul Băluță a obținut finanțare pentru reabilitarea drumurilor afectate de calamități

Multă muncă, insistențe și perseverență din partea edilului șef al comunei Vaideeni, Daniel Achim Băluță, care s-a luptat din greu pentru a obţine finanţare în vederea demarării lucrărilor de consolidare şi modernizare a drumurilor din localitatea pe care o conduce, deumuri afectate de calamităţi. Până pe 15 mai 2023, constructorii pot depune oferte spre a executa o lucrare finanţată prin Compania Naţională de Investiţii. Proiectul “Lucrări de punere în siguranţă a drumurilor locale afectate de calamităţi în comuna Vaideeni, judeţul Vâlcea” beneficiază de 1.428.241 lei plus TVA. 

Un alt proiect ce urmează a fi implementat la Vaideeni este cel de reabilitarea moderată în vederea creșterii eficienței energetice a Căminului Cultural Marița. Valoarea totala a investiției este de 554.168,03 lei, iar proiectul constă în reducerea consumului anual specific de energie finală pentru încălzire cu cel puțin 30% față de consumul anual specific de energie pentru energie înainte de renovarea clădirii, montare de panouri fotovoltaice, realizarea conexiunilor electrice de la panouri la rețeaua electrica și achiziția și montarea unei centrale electrice. 

O altă investiție se va realiza la Școala cu clasele I-IV Izvorul Rece, obiectul reprezentându-l reabilitarea moderată a clădirii in vederea îmbunătățirii serviciilor publice. Valoarea totală a proiectului este de 1.582.600,79 lei. Rezultatele urmărite prin implementarea proiectului sunt următoarele: reducerea consumului anual specific de energie finala pentru încălzire cu cel puțin 30% fata de consumul anual specific de energie pentru energie înainte de renovarea clădirii; Montare de panouri fotovoltaice; Realizarea conexiunilor electrice de la panouri la rețeaua electrică; achiziția și montarea unei centrale electrice.

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like