28 aprilie 2023

Infrastructura din Olănești, punct important pe agenda primarului Sorin Vasilache

Modernizarea infrastructurii rutiere reprezintă un punct important pentru primarul stațiunii Băile Olănești, Sorin Vasilache. Tocmai de aceea, în ultimii ani s-a străpduit să atragă fonduri pentru reabilitarea străzilor din localitate și a și reușit. Astfel, prin PNI „Anghel Saligny” primarul Vasilache a obținut finanțarea pentru un proiect care cuprinde modernizarea străzii Glodeanu, stradă care face legătura cu localitatea Muereasca pe o lungime de 2 kilometri. De asemenea, este inclusă în acest program și modernizarea străzii Comanca pe o lungime de 2 kilometri și un pod peste pârâul Olănești. Modernizată va fi și porțiunea de drum de la Izvorul 24 până la intersecția cu drumul județean 656, unde se vor executa lucrări de asfaltare, betonare, rigole pentru preluarea apelor pluviale, podețe și tot ceea ce presupune asigurarea unei zone pe care locuitorii și turiștii să circule în siguranță.

Mai mult, cu bani din bugetul local, la Olănești au continuat lucrările începute anul trecut pe Valea de Case, strada Păcii și strada Pirului. Sau executat lucrări de modernizare a străzilor și de consolidare a acestora pe anumite locuri: „Avem inclusiv și o lucrare de asfaltare pe strada Valea de Case. Pe aceste tronsoane se execută rigole pentru preluarea apelor pluviale și dirijarea lor către râul Olănești și vom executa lucrări de modernizare a străzilor către localitățile componente Tisa, Gurguiata, Pietriș, Comanca, Mosoroasa și Cheia”, a explicat primarul orașului Băile Olăneşti, Sorin Vasilache. 

Prin Programul Regional de Dezvoltare a Infrastructurii de Apă și Apă Uzată, orașul Băile Olănești este inclus în primul lot privind execuția lucrărilor aflate în prezent în procedura de achiziție a serviciilor de proiectare și execuție care au ca finalitate 2023. Valoarea proiectului este de 10 milioane de lei, iar investițiile care se vor realiza la Olănești pentru reabilitarea rețelelor de apă și canalizare se vor realiza în satele aparținătoare: Cheia și Olănești Sat.

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like