7 decembrie 2022

Primarul Blejan încearcă să obțină fonduri nerambursabile pentru un parc fotovoltaic la Scundu

Un proiect interesant în care primarul comunei Scundu, Mihai Blejan, și-a pus mari speranțe pentru a obține o oarecare autonomie energetică în localitate este legat de amenajarea și construirea unui parc fotovoltaic. Deocamdată, însă, acest proiect nu și-a găsit finanțarea la Agenția Fondului de Mediu, în primă etapă. Primarul Blejan nu se dă bătut însă și va încerca, în perioada următoare, să identifice alte oportunități de finanțare.

“Mi-am pus mari speranțe în acest proiect. A fost dezamăgitor, pentru că în doar patru minute s-au epuizat fondurile. Prin această investiție se putea asigura consumul de energie electrică aferent clădirilor instituției, dar și iluminatul public. Vom identifica o altă sursă de finanțare, și asta pentru că s-au deschis noi axe de finanțare prin POIM ”, a precizat primarul localității Scundu, Mihai Blejan. 

Localitatea Scundu va avea un sistem de ilumina public modern, constând în înlocuirea actualelor corpuri de iluminat pe drumurile principale cu aproximativ 300 de leduri. Valoarea investiţiei se ridică la aproximativ 1 milion de lei. 

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like