Gutău acuză doi consilieri de fapte penale contra Râmnicului. Declarații incendiare ale primarului! 

/

Dezvăluiri incredibile ale primarului Mircia Gutău în cadrul unei conferințe de presă ce a avut loc la sediul Primăriei Râmnicu Vâlcea. Edilul – șef al municipiului a acuzat doi consilieri locali ai PNL – Cezar Bulacu și Lucian Pavelescu – că au blocat, într-o ședință, un proiect al administrației publice locale pentru a-și atinge ulterior scopuri personale. 

În fapt, în ședința extraordinară a Consiliului Local din 8 februarie 2022, primarul Mircia Gutău a inițiat și propus spre aprobare un proiect de hotărâre privind demararea procedurilor de dobândire a dreptului de proprietate asupra unor imobile – terenuri și construcție aparținând societății Oltchim SA. În Referatul de Aprobare se menționa că în conformitate cu anunțul făcut de consorțiul de lichidatori judiciari ai SC Oltchim SA, acesta intenționa vânzarea prin licitație on-line a pachetului numit „12 RMV – Colonia Nuci”, compus din Cămin Colonia Nuci (strada Caporal Hanciu nr. 2 cu terenul aferent de 801 mp) și terenuri în Colonia Nuci în suprafață totală de 39.796,72 mp (pe care se aflau mai multe zeci de construcții private). Prețul de pornire al licitației era 1.044.948 lei + TVA. 

Toți consilierii locali PNL, printre care evident că se numără și cei doi menționați mai sus, au votat împotriva acestui proiect, adică împotriva unui proiect în folosul comunității. 

“Imobilele astfel dobândite puteau fi regenerate și transformate în zone și spații de locuințe sociale moderne, în baza unor proiecte cu finanțare externă din exercițiul financiar european 2021 – 2027, după modelul proiectului <Dezvoltare locală în comunități marginalizate – componenta I Colonie Nuci>, al cărui contract de finanțare fusese semnat în anul 2019, iar în prezent se află în implementare. Conform art. 139, alin. (2) din Codul Administrativ, <hotărârile privind dobândirea sau înstrăinarea dreptului de proprietate în cazul bunurilor imobile se adoptă de consiliul local cu majoritatea calificată (…) de două treimi din numărul consilierilor locali în funcţie>, respectiv avea nevoie de 16 voturi.

În cadrul dezbaterilor din ședința extraordinară din 8 februarie, proiectul a fost <criticat> de grupul consilierilor liberali pe motiv și a fost respins, întrunind doar 13 voturi pentru și 8 voturi împotrivă – cele ale consilierilor PNL prezenți: Bulacu Cezar-Florin, Pavelescu Dumitru-Lucian, Pîrvulescu Virgil, Popa Constantin-Bogdan, Preoteasa Radu-Eduard, Stan Narcisa-Mihaela, Strîmbei Ionela-Nicoleta și Simoiu Cristian” – spune primarul Mircia Gutău. 

Interesele personale ale liberalilor mai presus decât interesele comunității

Ei bine, conform dezvăluirilor edilului municipiului, terenul pe care Primăria Râmnicului intenționa să-l achiziționeze pentru a construi locuințe sociale a fost cumpărat recent (la preț mult mai mic) de o firmă ce are sediul în Sibiu și care-i are ca administratori – surpriză!!! – chiar pe cei doi consilieri PNL (Bulacu și Pavelescu) ce s-au opus proiectului de hotărâre. Ca urmare, Primăria Râmnicu Vâlcea a sesizat Agenția Națională de Integritate, iar organele de cercetare penală se pot autosesiza oricând pentru a cerceta cât de legale au fost acțiunile întreprinse de cei doi liberali. Nu vom da noi verdicte penale, însă din punct de vedere moral putem spune că peneliștii Cezar Bulacu și Lucian Pavelescu au acționat clar împotriva intereselor comunității. 

“La data de 08.11.2022, consilierii locali BULACU CEZAR FLORIN și PAVELESCU DUMITRU LUCIAN înființează S.C. 4C SOLUTIONS RESIDENCE S.R.L., cu sediul în Sibiu, str. Pădurea Dumbrava nr. 14Q, Cod Unic 47149433. Cei doi consilieri liberali participă cu această firmă, în data de 24.11.2022, la licitația organizată de Rominsolv SPRL și își adjudecă exact activele terenuri și clădire din cadrul <Pachetului 12 RMV – Colonia Nuci> (pentru care au votat împotriva cumpărării lor de către UAT Râmnicu Vâlcea) la valoarea de 731.464 lei fără TVA.

Față de cele de mai sus, considerăm că BULACU CEZAR FLORIN și PAVELESCU DUMITRU LUCIAN, consilieri locali din partea Partidului Național Liberal, se fac vinovați de încălcarea mai multor prevederi, atât din domeniul incompatibității, cât și de natură penală. Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea a redactat o sesizare către Agenția Națională de Integritate prin care detaliază modul în care cei doi consilieri locali, sprijiniți <generos> de colegii lor liberali, au blocat achiziția unor imobile pentru Municipiul Râmnicu Vâlcea din dorința de eliminare a unui competitor și de scădere a prețului de vânzare a acestor active imobiliare pentru ca, în final, să le cumpere în interes personal.

Dat fiind obiectul principal de activitate al firmei înființate de cei doi consilieri PNL – cod CAEN 4110 – <Dezvoltare (promovare) imobiliară>, este de așteptat ca în curând, zona respectivă să fie <curățată> de sutele de amărâți care trăiesc acolo în regim semilegal și în condiții insalubre, iar pe locul unde doream, cu bani europeni, să amenajăm pentru ei locuințe sociale moderne și facilități publice conexe (creșă-grădiniță, locuri de joacă, spații verzi, drumuri, rețele de alimentare cu apă, de iluminat public și canalizare etc.), să demareze un proiect privat de dezvoltare imobiliară” – a conchis primarul municipiului Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău.

Cezar Bulacu a anunțat, conform publicației Râmnicu Vâlcea Week, că va susține o conferință de presă pentru a răspunde acuzațiilor. Probabil că, odată cu el, va da explicații și Lucian Pavelescu.

loading...

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like