28 martie 2022

Primarul din Șirineasa nemulțumit de cei care incendiază terenurile

Incendiile de vegetație le-au dat de cap autorităților publice locale și pompierilor din Vâlcea. Sute de hectare sunt incendiate zilnic, iar apelurile publice către cei ce dau foc la vegetația uscată par să rămână fără ecou de fiecare dată.

Duminică, 27 martie 2022, primarul comunei Șirineasa, Ion Bebe Streinu, a izbucnit public la adresa ”piromanilor”, dar și a celor care stau și privesc nepăsători cum flăcările ”înghit” miriști, păduri, pajiști etc.

“Ce este viata de primar? Am mai spus. Femeia de serviciu a comunității. Azi (duminică, 27 martie 2022 – n.r.), între orele 11 și 45 minute – 20 și 3 minute, la intervenție pe islazurile Stupina (Ghenarie), Harasa și Baboi, plus terenurile agricole nemuncite cuprinse între torent Harasa și intrare în satul Slavitesti. Peste 30 de hectare mistuite de flăcări din vina unor inconștienți. Cine să le stingă decât primarul împreună cu angajații de la parcul auto. Marți 22 martie 2022 între orele 17 – 19 și 27 minute primarul împreună cu șeful parcului auto și 2 muncitori ai parcului auto la incendiu în Sirineasa pe terenurile agricole nemuncite, sâmbăta primarul plecat din zona, dar și-a trimis băiatul cel mare împreună cu șeful parcului auto și angajații parcului auto la incendiu în islazul Patiresti și în pădure, azi duminica între orele enumerate mai sus cu aceeași angajați la incendiu în izlazurile enumerate la început. Oare pentru noi nu este weekend? Oare noi nu suntem oameni? De ce trebuie ca noi să luptăm cu flăcările, iar cetățenii să stea cu mâinile în sân pe bancă la poartă, nepăsători? Este lipsit de orice bun simț cel ce vede un pericol iminent că se propaga și nu reacționează. Țin să mulțumesc pentru efortul depus în această săptămână la stingerea incendiilor angajaților de la parcul auto al primăriei Sirineasa, consilierului meu personal, Nelu Diaconu, putinilor cetățeni care au venit să ne ajute, pădurarilor din cantonul Sirineasa, șefului de post de la Sirineasa și bineînțeles pompierilor. De asemenea vreau să-mi cer scuze dacă uneori am ridicat tonul, dar în astfel de situații dacă pierzi situația de sub control se pot întâmpla lucruri tragice pentru care în final tot primarul este de vină. Fiți mai săritori la astfel de necazuri pt ca este în binele tuturor. Sa auzim de bine” – spune primarul Ion Bebe Streinu într-o postare pe un site de socializare.

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like