Primarul Gîngu, victorie în instanță împotriva consilierului Idita

În goana lui după capital electoral, încă din anul 2021, consilierul local PER Bujoreni, Marius Idita, a dat startul unei campanii de denigrare a primarului Gheorghe Gîngu. Și nu s-a rezumat doar la atât, ci i-a făcut și plângeri peste plângeri, în loc să-și ocupe timpul făcând ceva util pentru cetățenii din Bujoreni. Ei bine, în una din plângeri, Idița îl acuza pe primarul Gîngu de uzurpare de calități oficiale, o acuzație mincinoasă după cum a stabilit instanța de judecată. Azi, 22 februarie 2023, magistratul de caz al Judecătoriei Râmnicu Vâlcea i-a respins DEFINITIV plângerea aberantă a lui Idita, ca fiind inadmisibilă și l-a pus la plată pe consilierul PER. Iată minuta instanței: 

“Minută Dosar nr. 14534/288/2022 22 februarie 2023 DISPUNE: În baza art. 341 alin. (6) lit. a) teza a II – a) C. proc. pen.; Respinge, ca inadmisibilă, plângerea petentului Idiţa Marius formulată împotriva soluţiei de clasare dispusă prin ordonanţa procurorului din 23.09.2022 emisă în dosarul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rm. Vâlcea nr. 758/P/2022. În baza art. 275 alin. (2) C. proc. pen., obligă pe petent la plata sumei de 150 lei către stat, cu titlu de cheltuieli judiciare. În baza art. 276 alin. (6) C. proc. pen. corob. cu art. 2 C. proc. civ., art. 451 alin. (2) C. proc. civ., admite, în parte, cererea intimatului Gîngu Gheorghe de acordare a cheltuielilor judiciare (onorariu avocat, în cuantum de 2200 lei, conform chitanţei nr. 2 din 04.01.2023 de la fila 55 dosar). Reduce, din oficiu, partea din cheltuielile de judecată reprezentând onorariu avocat (de la 2200 lei la 1200 lei), pe motiv că acesta este vădit disproporţionat în raport cu complexitatea cauzei şi cu activitatea desfăşurată de avocat, ţinând seama şi de circumstanţele cauzei (cu precizarea că măsura luată de instanţă nu va avea niciun efect asupra raporturilor dintre avocat şi clientul său), şi, pe cale de consecinţă, obligă pe petentul Idiţa Marius să plătească intimatului Gîngu Gheorghe suma de 1200 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare. Definitivă. Pronunţată în camera de consiliu, astăzi, 22 februarie 2023. Judecător de cameră preliminară”. 

Acum, primarul comunei Bujoreni, Gheorghe Gîngu, se gândește serios să se îndrepte împotriva consilierului Idita pentru denunț calomnios. Codul Penal, mai precis art. 259, pedepsește “învinuirea mincinoasă făcută prin denunţ sau plângere” cu închisoare de la 6 luni la 3 ani.

“Pentru dreptate și adevăr o să lupt întotdeauna până la capăt! Încă de la începutul acestui mandat, anumiți consilieri locali (numele unuia dintre ei îl puteți afla din captura atașată) nu fac altceva decât plângeri penale împotriva mea. Plângeri aberante, abuzive și rupte de realitate. În timp ce ei aleg să mă denigreze peste tot, eu am ales să mă apăr cu demnitate în justiție și să nu procedez precum dumnealor! Le transmit doar atât: nu mor caii când vor câinii!” – spune primarul Gheorghe Gîngu.

loading...

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like