Spectacole de Crăciun în cadrul proiectului “Colind Malaia”

“Colind Malaia! Explorare creativă pe Valea Lotrului” este un proiect de amploare al Asociației Culturale ISVOR, finanțat de Primăria Comunei Malaia și Uniunea Europeană prin Următoarea Generație UE, Planul Național de Redresare și Reziliență. Un parteneriat fructuos cu Pensiunea Alpina și Școala Gimnazială Malaia, care a contribuit la succesul multor ateliere, în care elevii și-au descoperit și consolidat pasiunea pentru muzică.

Proiectul „Colind Malaia! Explorare creativă pe Valea Lotrului” continuă cu noi activități și evenimente în luna decembrie 2023.

După atelierul de muzică și cânt coraldesfășurat în luna noiembrie, în Școala Gimnazială Malaia se reiau pregătirile pentru concertele de colinde. Astfel, între 13-15 decembrie membrii Corului de Copii din Malaia vor pregăti, alături de cvartetul vocal SIdeREum, o serie de concerte de colinde dedicate comunității.

Concertele se vor desfășura astfel:

vineri 15.12.2023, orele 11.00: Școala Gimnazială Malaia

sâmbătă 16.12.2023, orele 15.00: Biserica Sf. Împărați – Ciunget

duminică 17.12.2023, orele 11.30: Biserica Sf. Cuvioasa Paraschiva – Malaia

duminică 17.12.2023, orele 13.00: Biserica Sf. Ierarh Nicolae – Săliște

Cvartetul vocal SIdeREum este compus din: Alexandra Văduva – soprană, Teodora Ciocârlan – mezzosoprană, Doru Ciutacu – tenor, Marius Sireteanu – bas, aranjamente muzicale

Atelierul a fost coordonat de Maria Petrescu (muzician și profesor de muzică la Liceul teoretic Waldorf din București) și Marius Sireteanu (muzician și asistent universitar doctorand la Departamentul de Dirijat, Muzică religioasă și Instrumente complementare, Facultatea de Compoziție, Muzicologie și Pedagogie muzicală, UNMB).

Pe parcursul acestor ateliere copiii și-au însușit deprinderi de cânt în ansamblu, de urmărire a gesturilor dirijorale și au învățat tehnici de respirație și emisie vocală, trăind, totodată, bucuria lucrului împreună. Rezultatul atelierelor este reprezentat de însușirea temeinică a unui program de colinde tradiționale românești, care va fi redat în luna decembrie în cadrul seriei de concerte „Colind Malaia!”, alături de muzicieni profesioniști.

loading...

You May Also Like