30 martie 2023

Trei proiecte vor fi implementate în curând la Vaideeni

Primarul din Vaideeni, Daniel Achim Băluță, a semnat, recent, o serie de contracte de finanțare pentru localitatea sa. Este vorba despre investiții la Căminul Cultural, la Școala Izvoru Rece, dar și în cadrul Centrului integrat pentru dezvoltarea economiei locale și pentru tranziția către economia verde.

Așadar, unul dintre proiectele ce urmează a fi implementat este cel de reabilitarea moderată în vederea creșterii eficienței energetice a Căminului Cultural Marița. Valoarea totala a investiției este de 554.168,03 lei, iar proiectul constă în reducerea consumului anual specific de energie finală pentru încălzire cu cel puțin 30% față de consumul anual specific de energie pentru energie înainte de renovarea clădirii, montare de panouri fotovoltaice, realizarea conexiunilor electrice de la panouri la rețeaua electrica și achiziția și montarea unei centrale electrice.

O altă investiție se va realiza la Școala cu clasele I-IV Izvorul Rece, obiectul reprezentându-l reabilitarea moderată a clădirii in vederea îmbunătățirii serviciilor publice. Valoarea totală a proiectului este de 1.582.600,79 lei. Rezultatele urmărite prin implementarea proiectului sunt următoarele: reducerea consumului anual specific de energie finala pentru încălzire cu cel puțin 30% fata de consumul anual specific de energie pentru energie înainte de renovarea clădirii; Montare de panouri fotovoltaice; Realizarea conexiunilor electrice de la panouri la rețeaua electrică; achiziția și montarea unei centrale electrice.

Cel de-al treilea proiect ce va fi implementat la Vaideeni este „Reabilitare moderată Centru integrat pentru dezvoltarea economiei locale si pentru tranziția către economia verde”. Obiectivul acestei investiții îl reprezintă renovarea energetică moderată a clădirilor publice, contribuind astfel la îmbunătățirea furnizării de servicii publice la nivel local”. Valoarea totală a investiției se ridică la suma de 493.416,00 lei.

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like