VÂLCEA: Măsuri luate în regim de urgenţă după inundaţiile de pe Valea Oltului

 

Luni, 18 iulie 2016, la Prefectura Vâlcea a avut loc Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă, în cadrul căruia s-au luat situațiile de urgență înregistrate în perioada 15-17.07.2016, mai exact inundaţiile de pe Valea Oltului, de la Brezoi, de la Voineasa şi de la Băbeni. Astfel prefectul a decis să se ia următoarele măsuri de urgenţă:

  • Asigurarea scurgerii apelor pluviale în zona drumului național DN7 A Râmnicu Vâlcea- Sibiu, km. 234+030 (comuna Câineni), unde în noaptea de vineri spre sâmbătă (15-16.07.2016),traficul autoa fost întrerupt. Pentru această zonă, membrii Grupului de suport tehnic au convenit că se impune ca Secția Drumuri Naționale Vâlcea să întocmească, în regim de urgență, o documentație tehnică de intervenție care să pună în evidență soluțiile de colectare și de dirijare a apelor pluviale către albia râului Olt.
  • Să se intervină în zona de confluență a pâraielor Bistrița și Stăncălău cu amenajarea hidrotehnică Băbeni unde periodic se produc revărsări de ape care afectează gospodării ale cetățenilor și terenuri agricole.
  • Intervenţii în ceea ce priveşte scurgerile de pe versanți pe drumul național DN 7 A Brezoi- Voineasa, km. 25 și km. 34, unde Secția Drumuri Naționale Vâlcea a intervenit cu operativitate pentru reluarea traficului auto în condiții de siguranță.

 

You May Also Like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.