VEŞTI BUNE! MATERNITATEA şi SPITALUL VECHI din Râmnicu Vâlcea se vor MODERNIZA

 

Consiliul Judeţean Vâlcea a demarat procedura de întocmire a proiectelor pentru obţinerea finanţării în vederea modernizătii Maternităţii şi Spitalului Vechi din Râmnicu Vâlcea. Asta după ce reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea a fost finalizată, iar pacienţii din Vâlcea au parte de condiţii foarte bune. Însă, nu este de ajuns şi, de aceea, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu, a insistat şi s-a luptat pentru a începe procedurile şi pentru modernizarea Maternităţii şi a Spitalului Vechi.

Primii paşi au fost făcuţi în cadrul ședinței Comitetului de Monitorizare al Programului Operaţional Regional, de la sfârșitul lunii noiembrie 2016, atunci când au fost aprobate criteriile de selecție pentru proiectele ce vizează reabilitarea termică a clădirilor publice.

Ca urmare a propunerilor formulate de Consiliul Județean Vâlcea, Ghidul Solicitantului va fi modificat, în sensul includerii în program și a clădirilor din zona de protecție a monumentelor istorice.

În acest context, au fost inițiate demersurile pentru elaborarea studiilor și expertizelor tehnice de specialitate pentru depunerea, spre finanțare nerambursabilă, a proiectului Reabilitarea termică a Spitalului Județean de Urgență Vâlcea – Clădire strada Remus Bellu nr. 3 (Spitalul Județean de Obstetrică – Ginecologie) și Clădire Strada General Magheru nr. 54 (Spitalul nr. 2).

În paralel cu acest obiectiv, au fost întreprinse deja măsuri pentru pregătirea, depunerea și obținerea finanțării nerambursabile pentru un alt proiect de anvergură, respectiv Modernizarea, extinderea și dotarea ambulatoriului și Unității de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean de Urgență Vâlcea.

„Ne-am apucat de lucru la aceste proiecte, care vin ca o continuare a eforturilor sistematice pe care Consiliul Județean Vâlcea le-a desfășurat, de-a lungul timpului, pentru dezvoltarea și modernizarea infrastructurii de sănătate din județul Vâlcea.

Sper ca, prin aceste demersuri, să mişcăm lucrurile în acest sector destul de sensibil, astfel încât sistemul de sănătate din judeţul Vâlcea să devină, într-un viitor cât mai apropiat, unul modern şi performant” – susţine preşedintele CJ Vâlcea.

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.