8 ianuarie 2024

VIDEO. Depozit modern de deșeuri, inaugurat la Roești!

Obiectivul de investiții <Proiectarea și execuția lucrărilor pentru Centrul de Management Integrat al Deșeurilor din comuna Roești>, o investiție extrem de importantă care reprezintă ultima componentă, și cea mai importantă, dintr-un proiect de mare anvergură, a fost inaugurat azi, 8 ianuarie 2024.

“Un proiect pe care toată lumea îl credea pierdut a fost salvat prin muncă, dăruire, implicare și curaj. Este vorba despre Centrul de Management Integrat al Deșeurilor de la Roești, un obiectiv de investiții pe care luni, 8 ianuarie, l-am inaugurat.

Investiția are o valoare de cca 23,5 milioane euro și a cuprins construirea unui depozit ecologic, a unei stații de sortare și a unei stații de tratare mecano-biologică a deșeurilor, investiții care s-au realizat într-un termen de 16 luni.

Depozitul de deșeuri de la Roești face parte dintr-un proiect mai amplu, pe care Consiliul Județean Vâlcea l-a realizat cu fonduri europene și care va asigura gestionarea deșeurilor menajere de pe raza județului Vâlcea, atingând toate aspectele prevăzute de legislația din domeniu.

CMID Roești nu este nicidecum o <groapă> de gunoi, este o <bijuterie> în domeniu, o lucrare inginerească excepțională, cu utilaje și tehnică de ultimă generație.

Le mulțumesc tuturor celor care ne-au sprijinit în salvarea și finalizarea acestui proiect de o importanță majoră pentru județul Vâlcea” – spune președintele CJ Vâlcea.

You May Also Like