VIDEO. Proiect de 135 milioane de euro depus de CJ Vâlcea pentru CET Govora

Consiliul Județean Vâlcea începe anul nou în forță, depunând cererea de finanțare pentru un proiect în valoare de 135 milioane de euro pentru CET GOVORA SA.

“Continuăm investițiile în zona CET Govora și astăzi am semnat pentru un proiect mare și important. Spuneam că nu numai că nu vom închide CET Govora, dar vom asigura și modernizarea acestui furnizor de confort pentru vâlceni și ne ținem de cuvânt. Facem primul pas în obținerea finanțării pentru modernizarea CET Govora și adresăm această cerere Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.
Valoarea totală a viitoarei investiții, care se va derula în 2 etape, pe parcursul a 3 ani, este de 676.385.923,94 lei, respectiv 135 milioane euro.
În prima etapă, care se va derula în anul 2023, se vor achiziționa 4 cazane de apă fierbinte pe gaz natural și instalațiile auxiliare, dar și 2 motoare termice pe gaz, iar în cea de-a doua, care se desfășura în perioada 2024-2025, se vor achiziționa o centrală de cogenerare cu gaz natural, o centrală de cogenerare pe biomasă și 4 motoare termice.
Le mulțumesc tuturor celor care au lucrat la acest proiect, în implementarea căruia vom colabora din nou cu Primăria și Consiliul Local al Municipiului Râmnicu Vâlcea, pentru binele râmnicenilor” – precizează președintele Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu.

You May Also Like