VIDEO: Situație de urgență la Bărbătești. Președintele CJ Vâlcea, în alertă. Luni merge la Guvern pentru bani de calamități

/

Precipitațiile din ultimele zile au făcut prăpăd în județul Vâlcea, fiind semnalate zeci de cazuri de urgență. Poduri rupte, drumuri comunale și județene afectate, locuințe izolate și inundate – aceasta este imaginea dezolantă a unui județ lovit de calamități.

O situație deosebită este în aceste momente în comuna Bărbătești, acolo unde un pod de pe DJ 646E riscă să fie luat de viituri. Primarul Constantin Banacu a tras un semnal de alarmă pe un site de socializare, postând un video și un comentariu cu privire la nepăsarea autorităților.

„Dacă ploile vor continua să cadă, podul care face legătura între cele două sate Bodești și Bărbătești va fi o amintire. Nepăsarea autorităților indiferent de culoarea politică face ca acest pod în lungime de 22 m să rămână o frumoasă amintire” – susține primarul din Bărbătești.

Costi Rădulescu: „Primarii au dreptate!”

Cu privire la această situație de la Bărbătești, dar și cu alte situații de urgență din județ i-am cerut un punct de vedere președintelui Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu. Acesta le dă dreptate primarilor și le înțelege nemulțumirile și susține că, la rândul său, ewste mâhnit că de ani de zile Guvernele care s-au perindat la conducerea țării nu au reacționat la strigătul de ajutor al edililor și au așteptat să se întâmple nenorociri pentru a acționa. De asemenea, Costi Rădulescu este în alertă în aceste zile și merge în toate localitățile unde inundațiile au cauzat probleme, iar luni, 18 iunie 2018, va face un drum la București, la Guvern, pentru ca cere bani pentru calamități.

„Da, domnul primar are dreptate. Și în acest caz și în multe alte cazuri, primarii au dreptate. Eu, in calitate de presedinte, dar și primarii am facut nenumărate adrese și solicitări de-a lungul timpului. Se pare că sistemul este atât de complicat încât trebuie să treacă ani să se întâmple ceva. Am discutat cu ministrul Apelor, iar luni voi merge la București, pentru că și eu tot un fel de primar sunt, dar de județ și am nenumărate situatii de calamități pe drumurile județene unde sper să se acorde urgent finanțare. Evident că întocmim o situație la nivelul județului pe care o vom înainta Guvernului, astfel încât primăriile să primească bani în regim de urgență pentru înlăturarea electelor calamităților. Sunt în permanență în legătură cu primarii, iar, în cazul Bărbătești, Direcția Apelor Olt intervine pentru devierea albiei. De asemenea, colegii de la RAJDP vor lua toate măsurile pentru menținerea în circulație a podului. Situația însă se poate rezolva numai cu bani pe care sperăm să îi primim de la Guvern. Repet, eu și RAJDP suntem în alertă și facem ce putem în fiecare situație” – ne-a declarat președintele Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu.

loading...

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like