AMENDĂ RECORD pentru patronul pensiunii din Călimănești care a luat foc

A venit o nouă „notă de plată” pentru Ștefan Popa, patronul pensiunii din Călimănești! Inspectorii ISU Vâlcea i-au aplicat o amendă severă patronului care desfășura afaceri în domeniul hotelier din cauza neregulilor pe care le-au descoperit la pensiunea sa: 102.500 de lei! Operatorul economic funcționa fără obținerea autorizației de securitate la incendiu și cu încălcarea gravă a cerințelor de securitate la incendiu. Pentru aceste nereguli inspectorii au dispus oprirea funcționării și utilizării pe o perioadă nedeterminată a funcționării unității de cazare, până la intrarea în legalitate, respectiv luarea măsurilor necesare îndeplinirii cerințelor de securitate la incendiu, prin aplicarea sigiliului Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

Reamintim că, în dimineața de 4 februarie 2024, o pensiune din centrul orașului Călimănești a luat foc. Mai multe persoane care erau cazate acolo s-au autoevacuat înainte de sosirea pompierilor. Angajații ISU Vâlcea s-au luptat câteva ore cu flăcările. În cele din urmă incendiul a fost stins, însă un angajat care era dat dispărut a fost găsit decedat la mansardă. El a decedat din cauza intoxicației cu monoxid de carbon, nu din cauza arsurilor.

„Prevenirea situațiilor de urgență rămâne una dintre prioritățile noastre, fapt pentru care instruirea și controalele pe linia apărării împotriva incendiilor vor continua și în perioada următoare, având ca scop creșterea gradului de siguranță a cetățenilor. Nu uitați: situațiile de urgență pot fi evitate printr-un comportament preventiv! În continuare, salvatorii vâlceni rămân mobilizați 24 de ore din 24, 7 zile din 7, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor persoanelor aflate în dificultate”, ne-au anunțat reprezentanții ISU Vâlcea.

loading...

You May Also Like