Avertismentele directorului CAS Vâlcea pentru furnizorii de servicii medicale. Au fost sesizate organele de cercetare penală!

În cadrul unei conferințe de presă, directorul Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Vâlcea, Alin Voiculeț, a transmis o serie de avertismente către furnizorii de servicii medicale ce se află în relații contractuale cu instituția pe care o conduce. Pentru că s-au primit foarte multe sesizări cu privire la faptul că pacienții întâmpină greutăți atunci când au nevoie de analize, consultații sau alte investigații medicale, directorul CAS Vâlcea a anunțat că va începe o serie de controale în județ și nu va sta cu mâinile în sân în cazul în care va găsi nereguli.

“Ne interesează foarte mult cum furnizorii de servicii medicale informează pacienții, modul cum le respectă drepturile pacienților, modul cum îi tratează și cum îi programează pentru consultații. Acestea vor fi obiectivele noastre de control pentru următoarea perioadă. Nu vom mai accepta sub nicio formă ca pacienții să fie trimiși aiurea pe drumuri, pentru că un angajat dintr-o unitate sanitară nu cunoaște legea sau îi este efectiv lene să informeze, să sprijine sau să ajute pacientul. Ne dorim foarte mult ca pacientul să fie informat, sprijinit sau ajutat atunci când apelează la furnizorii de servicii medicale aflați în relații contractuale cu instituția noastră. Facem apel la asigurați să ne semnaleze greutățile, problemele întâmpinate în sistemul de asigurări de sănătate local, astfel încât, împreună cu furnizorii să găsim soluțiile cele mai bune care să ducă la creșterea încrederii asiguraților în sistemul de sănătate local și la servicii medicale de cât mai bună calitate” – a declarat Alin Voiculeț, directorul CAS Vâlcea.  

Furnizori de servicii medicale dați pe mâna Poliției

Recent, structura de control a CAS Vâlcea a descoperit posibile grave încălcări ale legii de câtre unii furnizori de servicii medicale. Ei bine, a ieșit la iveală că mai multe persoane au folosit rețete compensate și gratuite pentru a ridica un număr imens de medicamente. Rețetele aparțineau unor pacienți, care, spun ei, și-ar fi dat acordul și erau eliberate pentru foarte multe afecțiuni. Toate aceste indicii au ridicat mari semne de înrebare și din acest motiv șeful CAS Vâlcea, Alin Voiculeț, a ales să sesizeze Serviciul de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea, unde s-au constituit deja dosare penale și se fac verificări intense.  

“Într-adevăr, în ultima lună, în urma verificărilor efectuate de structura de control a instituției, au fost constatate o serie de raportări către Casa de Asigurări de Sănătate Vâlcea cu încălcarea legii. În sensul că, spre exemplu, trei angajați ai unui furnizor de medicamente și alte trei – patru persoane au ridicat pe perioada unei singure luni medicamente aferente a peste 1000 de prescripții medicale, prescrise unor pacienți care i-ar fi împuternicit în acest sens. Am sesizat organele abilitate să verifice, conform legii, aceste două aspecte” – a mai precizat directorul Casei de Asigurări de Sănătate Vâlcea.

loading...

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like