18 mai 2023

FOTO: Dosare penale pentru obiecte de ceramică false la Horezu

Polițiștii de la Economic au dat iama la Horezu, la firmele care vând produse de ceramică. Așa cum era de așteptat, s-au găsit sute de articole de ceramică false. În timp ce meşterii autentici îşi pierd clienţii, intermediarii aduc produse false din China sau Bulgaria ce poartă însemnele Cocoșului de Hurezi, pe care le vând la prețuri mult mai mici. Acest lucru se întâmplă de ani de zile, chiar sub ochii nepăsători ai autorităților. Iată însă că odată e ca niciodată, iar polițiștii au trecut la treabă. Ca urmare a celor constatate (adică ce știa toată țara de atâția ani), oamenii legii au întocmit dosare penale, au dat amenzi și au confiscat obiectele considerate contrafăcute.

Ba mai mult, la o societate comercială au descoperit mii se euro a căror prezență nu a putut fi justificată în acte.

“În data de 16 mai a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Politie Județean Vâlcea au efectuat verificări în localitatea Horezu, pentru prevenirea şi combaterea comerțului ilicit cu obiecte contrafăcute.
Astfel, au fost verificați 10  operatori economici, ce își desfășoară activitatea în orașul Horezu, al căror obiect principal de activitate îl reprezintă comerțul cu amănuntul al produselor din ceramică, specifice zonei respective.
Pentru neregulile constatate au fost întocmite 7 dosare penale pentru săvârșirea infracțiunii prev de art. 102 alin. 1 lit. b din Legea nr. 84/1998 privind mărcile și indicațiile geografice, constând în punerea în circulatie a unor produse purtând o marcă identică sau similară cu o marca înregistrată.
Au fost identificate și ridicate un număr de 411 de produse contrafăcute, respectiv oale, farfurii, ulcioare, ceasuri, castroane, căni,  în valoare de 6.600 lei.
De asemenea, au aplicate 2 sancțiuni contravenționale conform O.U.G. nr. 28/1999, cu amenzi  în valoare de 21.500 lei, fiind confiscată suma de 1919 lei, reprezentând încasări nefiscalizate. 
Totodată, a fost indisponibilizată suma de 58.000 de euro, sumă ce a fost identificată în numerar, în unitatea de vânzare fără documente justificative” – informează Poliția Vâlcea.

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like