15 octombrie 2017

Heirupismul şi dezinteresul Primăriei Horezu au favorizat un accident de muncă

Lucrurile făcute haotic, chiar şi cu intenţii bune, pot aduce grave pagube umane şi materiale. Acest lucru s-a adeverit şi la Horezu, unde norocul a făcut ca opinia publică să nu asiste la un accident extrem de grav, care s-ar fi putut solda cu…cine ştie ce nenorocire. Vineri, 13 octombrie, în jurul orei 13:00 (pentru superstiţioşi aceste cifre pot avea o valoare), o maşină condusă imprudent de un şofer din Sineşti a lovit o betonieră şi un cetăţean din Horezu, exact la intrarea dinspre Târgu Jiu în oraşul ceramicii, pe strada Tudor Vladimirescu. Nicolae Crăcană, în vârstă de 57 de ani, şeful unei echipe de muncitori a Primăriei Horezu, a fost lovit de maşină şi, în prezent, se află internat în spital, sub atentă îngrijire medicală. A scăpat, ca prin minune, doar cu tibia ruptă şi alte zgârieturi de rigoare, deşi izbitura deosebit de puternică a făcut ca betoniera de lucru a echipei de muncitori să se răstoarne. Restul muncitorilor au apucat să se ferească de impact.
Chiar dacă, cel mai probabil, şoferul a fost de vină, trebuie menţionat că lucrarea era nesemnalizată. Nu se ştie nici în ce măsură salariaţii Primăriei aveau protecţia muncii făcută, având în vedere că ei sunt angajaţi la spaţii verzi, nu pentru lucrări de infrastructură. Echipa condusă de Crăcană monta pavele pentru a delimita trotuarul de suprafaţa carosabilă. Lucrarea nu avea avizul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), fosta CNADNR. De altfel, la cea mai recentă şedinţă a Consiliului Local Horezu, un consilier local a ridicat problema avizului de la CNAIR, dar problema a rămas în aer. Unele surse din aparatul tehnic al Primăriei Horezu susţin că lucrarea nici măcar nu este cuprinsă în exerciţiul bugetar pentru anul 2017. Deci, heirupism la nivel de administraţie publică locală, cu principiul ,,las-o, că merge şi aşa”. Uite că nu merge, fiindcă uneori hazardul îţi joacă feste şi un accident de muncă poate reliefa gradul de dezinteres al unei primării.

Nota bene: Accidentul a fost favorizat de atitudinea Primăriei. Cauza, însă, a fost conducerea neglijentă a şoferului din Sineşti.

Crisu Popescu

Crisu Popescu poate fi contactat pe adresa de e-mail cry_crishu@yahoo.it

You May Also Like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.