Infractor urmărit general după ce Judecătoria Râmnicu Vâlcea l-a condamnat pentru vătămare corporală din culpă

Condamnat la închisoare cu executare după ce a lovit cu mașina un pieton, un individ este dat în urmărire generală. Decizia de trimitere a lui după gratii a fost luată de Judecătoria Râmnicu Vâlcea.

Individul în vârstă de 65 de ani este din comuna Ţibucani (județul Neamț) și a fost condamnat de Judecătoria Râmnicu Vâlcea la patru ani, şapte luni şi 11 zile de închisoare pentru vătămare corporală din culpă. El este de negăsit, motiv pentru care autoritățile l-au dat în urmărire generală pentru că se sustrage executării pedepsei. 
Urmăritul general este și recidivistul, numele său fiind Vasile Toma. Bărbatul a fost condamnat de această dată, prin sentința dată de judecătorii vâlceni în data de 20 noiembrie 2017, pentru că a accidentat o femeie, provocându-i răni care au necesitat aproape o lună de spitalizare. Instanţa a obligat firma la care individul avea asigurare auto să-i achite victimei daune morale de 120.000 de lei. “Împotriva acestuia, Judecatoria RM. Vâlcea a emis mandatul de executare a pedepsei închisorii nr. 347 din 22.11.2022, fiind condamnat la 2 ani si 582 de zile închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă” – precizează Poliția Română.
Odată rămasă definitivă sentința, lui Toma urmează să îi fie recoltate probe biologice, în vederea stabilirii profilului ADN, care va fi arhivat în Sistemul Naţional de Date Genetice Judiciare.

You May Also Like