Adept MISA, arestat la VÂLCEA. El este acuzat că a violat o minoră de 11 ani

UPDATE: Procurorii vâlceni au revenit cu o lămurire privind calitatea inculpatului în Mişcarea de Integrare Spirituală în Absolut . Acesta nu este membru MISA, ci un simplu adept. 

Acuzații de viol în formă agravantă și continuată împotriva unui adept MISA (Mişcarea de Integrare Spirituală în Absolut). Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rm. Vâlcea și polițiștii de Investigații criminale au descoperit că Adrian L. a abuzat o minoră în vârstă de 11 ani, iar în momentul în care a fost prins se pregătea să facă același lucru, după ce a determinat-o pe copilă să se deplaseze la București, acolo unde se afla el. Ca urmare, anchetatorii din Vâlcea i-au pus imediat cătușele și, în data de 25 februarie 2023, l-au dus în fața instanței Judecătoriei Râmnicu Vâlcea, acolo unde individul a primit mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

“Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale a rezultat faptul că, inculpatul membru în Mişcarea de Integrare Spirituală în Absolut (MISA), în perioada noiembrie-decembrie 2022, în două seri consecutive, în timp ce persoana vătămată în vârstă de 11 ani se afla la locuinţa acestuia, profitând de imposibilitatea minorei de a-şi exprima în mod liber şi conştient voinţa, datorită vârstei fragede, a intreţinut cu aceasta raporturi sexuale. 

Totodată, în sarcina inculpatului se reţine faptul că, în perioada 23-24 februarie 2023, a contactat-o telefonic pe persoana vătămată, pentru ca aceasta să se deplaseze în Bucureşti, la locuinţa acestuia, în scopul întreţinerii din nou de raporturi sexuale, culminând cu determinarea minorei să se deplaseze singură cu mijloace de transport până în Bucureşti, unde a fost aşteptată de inculpat, însă, oprit de intervenţia organelor de poliţie. 

Investigaţiile au fost efectuate împreună cu lucrătorii de poliţie din cadrul IPJ Vâlcea – Serviciul de Investigaţii Criminale şi cu suportul tehnic al Direcției Operatiuni Speciale. Cercetările continuă pentru lămurirea cauzei sub toate aspectele. Facem precizarea că punerea in rnişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, in nici o situaţie, să înfrângă principiului prezumţiei de nevinovăţie” – se arată într-un comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea.

foto ilustrativ


DREPT LA REPLICĂ Școala de yoga MISA protestează împotriva asocierii tendențioase, mincinoase și senzaționaliste a numelui Asociației noastre cu o persoană suspectă de comiterea infracțiunii de viol


Această asociere este cu atât mai nejustificată și tendențioasă cu cât nici măcar nu se menționează numele persoanei respective, ci doar presupusa ei calitate (de altfel neadevărată) de ”membru MISA”, ceea ce arată că scopul acestor știri manipulatoare nu este în niciun caz corecta informare a opiniei publice, ci calomnierea și defăimarea Asociației noastre.
Pentru corecta informare a opiniei publice și în spiritul adevărului, reamintim că din anul 1990 și până în prezent zeci de mii de oameni au participat la cursurile școlii noastre de yoga ezoterică integrală. Aceasta nu înseamnă că Asociația noastră este în vreun fel responsabilă de ceea ce fac aceste persoane în afara celor câteva ore pe săptămână când frecventează cursurile noastre, și nici nu îi face pe aceștia ”membri MISA”, așa cum în mod obsesiv afirmă presa despre fiecare persoană care a avut cea mai mică tangență cu vreun curs de yoga al școlii noastre.
Ne întrebăm (retoric) de ce nu face presa referire la calitatea de angajat al firmei X sau de absolvent al facultății Y sau de membru al partidului Z în cazul vreunei astfel de persoane care ajunge să fie suspectată (pe bună dreptate sau nu)de fapte ilegale, ci doar repetă cu obstinație că aceasta este sau a fost ”membru MISA”, de altfel fără ca măcar să verifice cu reprezentații școlii noastre dacă respectiva persoană are această calitate.
Învățăturile Școlii de yoga MISA promovează împărtășirea unor valori și aspirații de natură spirituală, promovarea unui stil de viață în deplină armonie cu principiile spirituale universale, dumnezeiești. Nu încurajează în niciun fel comportamente care sunt contrare legilor țării și valorilor spirituale, dar nici nu este responsabilă de acțiunile și comportamentul tuturor persoanelor care decid să frecventeze cursurile noastre.
Asocierea obsesivă, tendențioasă și răuvoitoare a numelui Asociației noastre cu diferite scandaluri care ajung în presă este o strategie josnică a mass-mediei de a-și crește audiența și nu face cinste profesiei de jurnalist.
Vă solicităm în mod ferm să retrageți orice referire la numele Asociației noastre din știrile referitoare la bărbatul acuzat că ar fi violat în mod repetat o fetiță de 11 ani din județul Vâlcea și să publicați prezentul drept la replică. În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a vă acționa în judecată și de a cere daune morale.
Biroul de presă MISA 27 februarie 2023

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like