Secția Drumuri Naționale, un calvar pentru Vâlcea. Bătaia de joc de pe DN 64…


După ani întregi de discuții pe tema modernizării DN 64, pe porțiunea “patru benzi” din municipiul Râmnicu Vâlcea, iată că a venit și vremea asta. Însă cum este la noi, românii, multe se fac fără cap, fără a fi analizate și gândite în prealabil. Secția de Drumuri Naționale (SDN) Vâlcea a asfaltat recent porțiunea amintită (în bătaie de joc, ținem să menționăm), iar zilele acestea a efectuat marcajele rutiere, urmând ca, în curând, să monteze parapeți pentru delimitarea sensurilor de mers. Și ce să vezi? În loc să găsească soluții pentru cetățenii care locuiesc în zona Râureni, Stolniceni și Stupărei, mai marii specialiști în sistematizarea traficului au limitat accesul către străzile adiacente și, implicit, către locuințe, obligându-i pe oameni să întoarcă după câteva sute de metri, pe un spațiu îngust, care nu permite virajul la stânga sau la dreapta în condiții de siguranță (asfaltul se termină brusc și șoferul risca să ajungă cu mașina în șanț), riscând să provoace accidente grave. Aceeași situație este și în zona sediului Serviciului Poliției Rutiere Vâlcea, unde azi s-a și produs un accident rutier în care au fost implicate 3 autoturisme (vezi foto sus).

Despre trotuare sau pasaje de trecere pentru pietoni, dar și despre piste pentru bicicliști nici nu se mai pune problema. Ar fi chiar culmea, nu?

Necesitatea găsirii unor soluții eficiente pentru fluidizarea traficului și amenajarea intersecțiilor este fără echivoc. Însă ce te faci atunci când nu are cine să găsească aceste soluții? Când la astfel de instituții importante sunt angajați diferiți indivizi fără viziune, dar care sunt plătiți regește să-și rupă pantalonii în fund frecând niște scaune degeaba.

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like