ŞOCANT! Poliţişti şi jandarmi atacaţi cu pietre la Brezoi – VÂLCEA!

/

 

Chemaţi să aplaneze un conflict într-o familie, doi poliţişti şi un jandarm din Vâlcea s-au văzut atacaţi cu pietre de romii de la Valea lui Stan, din oraşul Brezoi. Cazul a ajuns, în luna iulie a anului 2016, în instanţă, pe rolul Judecătoriei Brezoi, iar agresorul este acuzat de ultraj şi distrugere.

Incidentul propriu-zis a avut loc în seara zilei de 18 septembrie 2015, în jurul orei 23.00, când oamenii legii au primit un apel pe 112, în care erau anunţaţi că un individ îşi bate sora şi o ameninţă cu moartea. La scurt timp, la faţa locului a ajuns un echipaj format din doi poliţişti şi un jandarm, care au dorit să intervină imediat. Numai că, forţele de ordine au avut surpriza să întâmpine rezistenţă chiar din partea celor care au sunat la 112. În momentul în care au vrut să-l imobilizeze şi să-l încătuşeze pe suspect, cei doi poliţişti şi jandarmul au fost agresaţi, individul ameninţându-i cu acte de violenţă şi aruncând cu pietre în oamenii legii şi în autospeciala cu care aceştia au venit. Mai mult, în apărarea infractorului au sărit şi alţi romi din zonă şi chiar şi sora agresorului, care voiau să-i împiedice pe poliţişti să-l încătuşeze pe cel incriminat.

Cei doi poliţişti şi jandarmul au ieşit destul de şifonaţi din conflict, iar maşina poliţiei a fost serios avariată, fiindu-i spart parbrizul. În cauză s-a întocmit dosar penal, iar agresorul Iulian Constantin Vornicu este acuzat acum de ultraj şi distrugere, el fiind trimis în judecată, pe data de 13 iulie 2016, pe rolul Judecătoriei Brezoi.  Victimele sale au fost Andrei Petrişor Ţiţirigă – jandarm, Cristian Nicolae Grecu – poliţist şi Vasile Diaconu – poliţist, care s-au constituit părţi civile, respectiv părţi vătămate în acest proces. De asemenea, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Vâlcea este parte vătămată în proces.

 

loading...

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like