UPDATE – Filmul poveștii: Profesor de educație fizică din județul Vâlcea, acuzat de acte de natură sexuală împotriva unei eleve

UPDATE: Revenim cu noi detalii despre povestea de amor dintre profesorul de educație fizică și eleva sa. Spunem poveste de dragoste pentru că, se pare, totul era consimțit din partea amândurora. Nici nu se fereau prea mult de ochii lumii, în condițiile în care au fost descoperiți chiar de directorul școlii, pe scările unității de învățământ. Chiar în perioada dinaintea Sărbătorilor Pascale, într-o dimineață, înaintea începerii cursurilor, directorul a trecut pe lângă școală cu mașina și a observat pe scări siluetele a două persoane, ce stăteau destul de apropiate. A sunat imediat la femeia de serviciu, trimițând-o acolo să vadă cine sunt cei doi “porumbei”. Nu mică i-a fost surpriza să afle că este vorba despre profesorul de educație fizică și eleva sa în vârstă de 14 ani. Directorul nu a reacționat imediat, ci a convocat o ședință cu anumite cadre didactice și cu diriginta elevei, solicitându-le să fie atente la cei doi și să îi raporteze dacă observă ceva în neregulă. Nici nu aveau cum să nu descopere povestea amoroasă, în condițiile în care, se pare, cei doi erau împreuna, nepermis de apropiați, mai tot timpul: în pauze, în timpul orelor de sport și chiar după orele de curs. Ba mai mult, profesorul mergea și o lua cu mașina de acasă pe elevă. În aceste condiții, diriginta i-a contactat pe părinții elevei, iar aceștia i-au verificat telefonul și au găsit sute de mesaje de dragoste. Au reacționat în consecință, anunțând organele de cercetare penală și rupând legătura dintre fiica lor și profesor. Pe de cealaltă parte, dascălul a fost băgat în Consiliul Profesoral și a fost interogat chiar și de mama minorei, care a dorit să participe la una din ședințe. Omul pare-se că nu a vrut să răspundă la întrebări și nici să confirme sau să infirme. Minora, la rândul ei, le-a spus părinților că nu a întreținut relații sexuale normale cu profesorul, însă până în acest moment nu există niciun certificat medico-legal care să ateste acest lucru. Ancheta continuă, totuși! 

Articolul inițial…

Un profesor de educație fizică, care preda în comuna Prundeni, sat Zăvideni, a fost acuzat de comiterea mai multor fapte de natură sexuală. În fapt, bărbatul ar fi întreținut relații sexuale cu o elevă de-a sa, în vârstă de 14 ani. Totul s-a întâmplat în cursul anului trecut însă procurorii Parchetului Drăgășani au deschis un dosar penal în luna aprilie 2023. Totodată, Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Vâlcea, în urma anchetei penale, a decis să-i desfacă contractul de muncă profesorului de sport.
Potrivit unui comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea, suspectul a fost pus sub control judiciar, iar cercetările continua.

“Purtătorul de cuvânt din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Drăgăşani este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele: La nivelul Parchetul de pe lângă Judecătoria Drăgăşani s-a constituit, la data de 07 aprilie 2023, o cauză în care se efectuează cercetări în vederea lămuririi împrejurărilor în care, în cursul anului 2023, o persoană de sex masculin, cadru didactic în cadrul unei unităţi şcolare de pe raza com. Prundeni, jud. Vâlcea, a comis mai multe acte de natură sexuală, împotriva unei minore, elevă a aceleiaşi unităţi de învăţământ.
Facem precizarea că, prin ordonanţa din data de 24.04.2023, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Drăgăşani au dispus luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 24.04.2023, fa?ă de persoana cercetată în cauză în calitate de inculpat.
Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul, trebuie să respecte următoarele obligații:
a) să se prezinte la organul de urmărire, ori de câte ori este chemat;

b) să informeze de îndată organul judiciar cu privire la schimbarea locuinței;
c) să se prezinte la organul de poliție desemnat cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliție sau ori de câte ori este chemat;
d) să nu se deplaseze la unitatea şcolară în cauză, respectiv în curtea acesteia sau în sediul unităţii şcolare;
e) să nu se apropie de persoana vătămată sau de membrii familiei acesteia şi de martorii audiaţi în cauză, la o distanţă mai mica de 50 de metri şi să nu comunice cu aceştia direct sau indirect pe nici o cale;
f) să nu exercite calitatea de profesor, meserie/profesie în exercitarea căreia a săvârşit faptele;
g) să comunice periodic informaţii relevante despre mijloacele sale de existenţă;
Totodată, inculpatului i s-a atras atenția că, în caz de încălcare cu rea credință a obligațiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.
Inculpatului i s-a adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală. Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt, această fază a cercetărilor constituind o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, iar pe măsura derulării acestora vom informa opinia publică.
Purtător de cuvânt din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Drăgăşani” – se arată în comunicatul de presă al Parchetului.

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like