Vâlceni după gratii pentru infracţiuni pe drumurile publice

Doi bărbaţi din Vâlcea au fost condamnaţi la închisoare cu executare după ce au comis infracţiuni pe drumurile publice. Este vorba despre un individ de 30 de ani, din comuna Mateeşti, şi de un altul de 47 de ani, din Vaideeni. Dacă primul va sta după gratii 1 an şi 6 luni pentru comiterea infracțiunii de ”conducerea unui vehicul pe drumurile publice, fără permis de conducere”, cel de-al doilea îşi va petrece în închisoare 4 ani şi 4 luni din viaţa sa pentru ”furt calicat” și ”conducerea unui vehicul pe drumurile publice, fără permis de conducere”.

“La data de 17 iulie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Berbești, au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei închisorii, emis de Judecătoria Horezu, față de un bărbat, de 30 de ani, din comuna Mateești, condamnat la o pedeapsă privativă de libertate de 1 an și 6 luni închisoare, pentru comiterea infracțiunii de conducerea unui vehicul pe drumurile publice, fără permis de conducere. În fapt, în noaptea de 9 spre 10 septembrie 2016, în jurul orei 01.00, bărbatul a fost depistat în trafic de către polițiștii rutieri din Berbești, în timp ce conducea un autoturism pe strada Stadionului, din oraș și pe Drumul Județean 605 A, având dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice anulat din data de 10/10/2015. Acesta a depus la Penitenciarul Mioveni, din județul Argeș, în vederea executării pedepsei.

La data de 17 iulie a.c., polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Măldărești, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea, au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei închisorii, emis de Judecătoria Horezu, față de un bărbat, de 47 de ani, din comuna Vaideeni, condamnat la o pedeapsă privativă de libertate de 4 ani și 4 luni închisoare, pentru comiterea infracțiunilor de furt calificat și conducerea unui vehicul pe drumurile publice, fără permis de conducere. În fapt, instanța de judecată a reținut faptul că, în noaptea de 26 spre 27 februarie 2013, inculpatul a pătruns, fără drept și prin efracție, în locuința persoanei vătămate, din Vaideeni, de unde a sustras o geantă cu documente și un autoturism, cu care s-a deplasat, în aceeași noapte, pe raza județelor Vâlcea, Gorj, Hunedoara și Timiș, deși nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. De asemenea, la data de 01/12/2013, pe timpul nopții, inculpatul a pătruns în curtea locuinței aparținând aceleiași persoane vătămate, de unde a sustras două cămăși și cartela unui dispozitiv de recepție TV.  Persoana în cauză a fost depusă la Penitenciarul Mioveni, din județul Argeș, în vederea executării pedepsei” – precizează IPJ Vâlcea.

loading...

You May Also Like