VIDEO. PERCHEZIȚII la CĂLIMĂNEȘTI. 650 de kg de articole pirotehnice confiscate

Nu mai puțin de 630 de kilograme de articole pirotehnice deținea, acasă și la magazinul din curte, un bărbat de 61 de ani, din Călimănești. Omul intenționa să le comercializeze, însă planurile i-au fost date peste cap de polițiștii Biroului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase, care, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brezoi, au descins ieri la locuința bărbatului, confiscându-i întreaga cantitate de articole pirotehnice. În cauză s-a deschis și un dosar penal pentru deținerea și comercializarea de articole pirotehnice, fără a fi autorizat în acest sens.

“În urma activităților, la domiciliul, precum și în magazinul situat in perimetrul locației percheziționate, a fost descoperită o cantitate de 630 de kg de articole pirotehnice din categoriile P1, F1, F2 și F3, fiind interzise la deținere și comercializare.

Valoarea acestora se estimează la aproximativ 30.000 de lei. Întreaga cantitate de materiale pirotehnice a fost ridicată în vederea confiscării.

Activitatea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Serviciului Criminalistic și al Serviciului de Acțiuni Speciale Vâlcea.

Polițiștii continuă cercetărilor, în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de orice operațiune de articole pirotehnice efectuate fără drept, faptă prevăzută și pedepsită de Legea nr. 126/1995 privind regimul materiilor explozive, republicată ” – informează Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Vâlcea.


Constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă orice operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept.

Aceeași pedeapsă este prevăzută pentru comercializarea articolelor pirotehnice din categoriile 1 și P1 către persoane care nu au împlinit vârsta de 18 ani, dar și comercializarea către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni.

VIDEO AICI: https://youtube.com/shorts/NWO4Mvw_Pyk?feature=share

loading...

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like