17 martie 2017

VIDEO – TRAGEDIE la VÂLCEA! Bebeluş mort la câteva zile după naştere! Nu i s-a dat o şansă la viaţă! Cine e de vină?

 

Sistemul medical din România a devenit un ucigaş în serie. Mor copiii în spitale şi, în final, ajungem la concluzia că sistemul e de vină. Însă, nu-i putem uita nici pe cei care fac parte din acest sistem nemilos. Azi vă vom prezenta un nou caz tragic din Vâlcea. Un bebeluş a murit la trei zile după naştere şi după ce părinţii săi s-au luptat cu toată lumea pentru a beneficia de un elicopter SMURD sau de o ambulanţă performantă pentru a-şi transporta copilul într-o clinică unde poate mai avea o şansă la viaţă. Era un copil dorit, un copil conceput prin inseminare, iar părinţii s-au chinuit să-l aducă pe lume. Din păcate, această bucurie le-a fost luată! Cine e de vină?

După două zile, diagnostic crunt…

În data de 9 martie 2017, tânăra E.M.M. a ajuns la Maternitatea Vâlcea cu diagnosticul de „placenta previa” (placentă desprinsă) şi cu o hemoragie masivă, ea fiind însărcinată în 34 de săptămâni. Medicii Brânzan şi Rădulescu au reacţionat prompt şi cu profesionalism au ajutat-o pe femeie să nască în siguranţă, deşi atât viaţa ei, cât şi cea a copilului erau în mare pericol. Totul a început ulterior!

Copilul, născut prematur şi având o greutate de 2,3 kilograme, a fost dus la Neonatologie, în incubator. Tatăl micuţului a cerut imediat după naştere transferul la un alt spital din ţară, însă cadrele medicale de la Maternitatea Vâlcea au refuzat acest lucru, spunând că nu este cazul. Astfel, timp de două zile, mărturisesc membrii familiei, cadrele medicale, în speţă medicul neonatolog Claudia Monica Nicolae, a spus că totul este bine şi că bebeluşul nu are probleme.

„La neonatologie s-a rupt totul. Timp de două zile ni s-a spus că bebeluşul e bine, însă la un moment dat, o radiografie a arătat faptul ca bebele are un edem cerebral (normal şi repsorbabil) şi pneumotorax stâng (lichid colectat în pleură)” – ne-au mărturisit rudele.

Un sistem criminal…

Imediat cum au aflat acest diagnostic, părinţii, rudele şi apropiaţii familiei au început să dea telefoane peste telefoane, cerând, din nou, cu insistenţă transferul copilului la o clinică din Sibiu, acolo unde putea primi îngrijiri medicale avansate. Însă, aici s-au lovit de sistemul nemilos despre care vorbeam mai sus.

Ţinând cont că starea nou-născutului era destul de delicată, rudele au solicitat insistent să vină un elicopter SMURD la Vâlcea pentru a-l prelua. Numai că, o  anumită doamnă Iancu de la Bucureşti a spus foarte răspicat că ea „nu ridică elicopterul pentru un copil cu pneumotorax”. De două ori au primit refuz pentru elicopter şi atunci au cerut o ambulanţă echipată. Li s-a răspuns că o să vină o ambulanţă specială de la Craiova. Numai că, solicitarea a fost făcută la ora 14.00, iar ambulanţa a ajuns abia la ora 21.00. Ba mai mult, ambulanţa era neechipată corespunzător şi avea limită de viteză de 90 km/h.

„Toată lumea a sunat peste tot şi s-a ajuns până la Raed Arafat care a discutat telefonic cu personalul medical din Maternitatea Vâlcea. Concluzia a fost că nu se va trimite un elicopter SMURD, ci se va trimite o ambulanță de la Craiova care să transfere copilul la Sibiu. Ambulanță a venit la ora 21.00, deşi fusese solicitată prima dată la ora 14.00. Ambulanță  care a venit avea incubator cu oxigen, dar nu au intubat copilul aşa cum trebuia, ci l-au dus doar cu o marcă de oxigen. La Sibiu ni s-a spus că eram aşteptaţi de TOATA GARDA, de la ora 14.00 şi ne-au întrebat ce am făcut până atunci. Când au văzut copilul neintubat, au fost cu alte întrebări ce început cu ‹de ce›” – ne-au mai povestit rudele.

Copilul a murit, părinţii îndureraţi caută răspunsuri…

Din păcate, la doar câteva ore după ce ambulanţa a ajuns la Sibiu, bebeluşul a murit, cadrele medicale de acolo nemaiavând ce să mai facă, pentru că rinichii copilului au cedat. Cauzele decesului, scrise pe actele medico-legale, au fost „insuficienţă cardiacă şi respiratorie datorată pneumotoraxului”.

Acum, părinţii micuţului caută răspunsuri la ceea ce s-a întâmplat, dar şi vinovaţii. Primul lucru pe care îl vor face este un memoriu către Ministerul Sănătăţii, pentru a afla de ce copilului lor nu i s-a dat o şansă la viaţă.

Foto: bebeluşul transferat şi medicul neonatolog Nicolae de la Maternitatea Vâlcea.

În video de mai jos puteţi vedea momentul transferului copilului de la Maternitatea Vâlcea către clinica din Sibiu. În imagini sunt cadrele medicale de pe ambulanţă şi medicul neonatolog Claudia Monica Nicolae.

 

 

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like

5 thoughts on “VIDEO – TRAGEDIE la VÂLCEA! Bebeluş mort la câteva zile după naştere! Nu i s-a dat o şansă la viaţă! Cine e de vină?

  1. Nu au dat trasferul la alt spital pentru ca astepta malaiul..niste escroci ..spagari magari..deaceea am plecat definitiv din orasul ala ..niste corupti care ar trai numai ei…pacat de micut.

  2. Ma întreb când se vor lua măsuri?!!! Mie mi S a răspuns la camera de garda ca pot sa chem și televiziunea ca nu i interesează. Deci??? Anafu ne omoară, medicii ne omoară, ce e de făcut? Fugiiiiiiii in lume frateeee

  3. Câți copii trebuie sa mai moara sa se ia măsuri ? pacat de bebeluși . Multă putere părinților . In spitalele din România mori cu zile. In 19 Februarie am mers cu fata la urgente , la spitalul din Horezu, după 4 zile ne-au trimis cu salvarea la urgente , la Râmnicu-Vâlcea , a doua zi din Vâlcea la București , după 5 zile in București ni sa spus ca nu au aparatura pentru ia , ca are 17 ani , trebuie operata la Adulți , dar acolo nu o primește ca nu decontează casa de asigurări nisa spus sa căutam o clinica privată . Am venit acasa cu o piatra 1,5 cm la intrare in ureter, cu alte pietre in rinichi , cu puroi in rinichi…

  4. Nici pt cazul nostru nu s au interesat de nici un transfer doamna nicolae a plecat in concediu cand fetita era in stare grava!!!dupa ce am intervenit si am obtinut un transfer ,am fost nevoit sa sun tot eu la situatii de urgenta pt a obtine o ambulanta de la craiova care la fel a venit dupa 9 ore!!!iar dupa toate acestea ‘surdul” ala de stoicanescu imi cere numarul de telefonul ,pt o eventuala interventie a mea la un alt transfer!!gunoaiele dracu!!

Comments are closed.