3 februarie 2017

BREAKING NEWS: Muncitori de la USG Govora, intoxicați cu monoxid de carbon

UPDATE 2: Cei patru muncitori care lucrau în incinta USG Govora sunt din Braşov. Ei executau o lucrare într-o încăpere închisă şi, la un moment dat, li s-a făcut rău şi au leşinat. Ambulanţierii când au ajuns la faţa locului au simţit un puternic miros de amoniac. De altfel, conform unor surse, compania USG Govora a fost sancţionată de mai multe ori de ITM Vâlcea pentru nerespectarea condiţiilor de securitate şi sănătate în muncă. Ba mai mult, conducerii societăţii poloneze li s-a recomandat să cumpere aparate de monitorizare a gazelor toxice, însă nu s-au conformat, achiziţionând doar unul.

UPDATE: Conform purtatorului de cuvant al Ambulantei Valcea, Adrian Popescu, la primul apel pe 112 a fost solicitata doar o ambulanta, pentru o singura persoane. Insa, la fata locului s-a constatat ca sunt, de fapt, patru persoane intoxicate. „Cele patru persoane au fost transportate la UPU. Ele prezentau iritatii ale cailor respiratorii, insa erau constienti si cooperanti” – ne-a declarat Adrian Popescu.

Eveniment grav la USG Govora vineri, 3 februarie 2017, in jurul orei 15.15. Din primele infomatii, patru angajati ai companiei poloneze au fost intoxicati cu monoxid de carbon. Ei au fost transportati la UPU Valcea, iar in acest moment nu se cunoaste starea lor. Atat echipajele de Politie, cat si ambulantele si inspectorii ITM Valcea au ajuns la fata locului.

Inspectorul sef al ITM Valcea, Ion Tanasoiu, ne-a declarat ca, dupa cercetari, urmeaza sa stabileasca daca este accident de munca si in ce conditii s-a produs.

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.