Caravana “Împreună pentru sănătatea rurală” vine în judeţul Vâlcea

 

Comunicat de presă

Femeile din mediul rural beneficiază de examinări gratuite pentru depistarea cancerului de sân, în perioada 26-27 noiembrie, în judeţul Vâlcea, localităţile Băile Govora, Ocnele Mari, Orleşti şi Stoileşti.

Societatea Studenţilor în Medicină din Bucureşti (SSMB) organizează Caravana “Împreună pentru sănătatea rurală” în judeţul Vâlcea, localităţile Băile Govora, Ocnele Mari, Orleşti, Stoileşti, în perioada 26-27 noiembrie 2016. Scopul primordial al acestei ediţii a proiectului este efectuarea unor analize şi examinări gratuite pentru depistarea cancerului de sân.

Proiectul face parte din campania “Nu am făcut destul” şi este desfăşurat cu sprijinul Federaţiei Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer din România. Obiectivul principal al proiectului este consultul a 1000 de femei până în luna decembrie şi întocmirea unui raport ce va fi ulterior prezentat Ministerului Sănătăţii, toate acestea pentru a obţine în final aprobarea screeningului gratuit pentru cancerul de sân.

Proiectul reuneşte studenţi la medicină, medici rezidenţi şi medici specialişti, ce contribuie la efortul de a depista bolile cronice şi de a convinge persoanele din mediul rural să meargă la medic constant. Echipele de voluntari vor efectua gratuit consultaţii la sân pentru femei, precum si măsurători de glicemie, colesterol, trigliceride, tensiune arteriala, electrocardiograme, examene ecografice, consultaţii oftalmologice şi pulsoximetrie, pe care le pot face şi bărbaţii.

Fiecare echipă va fi alcătuită din 12 voluntari, studenţi la medicină, un medic rezident sau specialist şi un optometrist. Cu sprijinul acestora, ne propunem, ca si prin intermediul acestei ediţii, să avem un impact pozitiv asupra comunităţii, prin consultul a cel puţin 100 de femei în fiecare dintre cele patru localităţi.

  •         Despre Societatea Studenților în Medicină din București

Societatea Studenților în Medicină din București (SSMB) este o organizație studențească, independentă, non-politică și non-guvernamentală ce reprezintă studenții mediciniști bucureșteni. Este oficial recunoscută ca atare de către autoritățile guvernamentale locale, regionale și centrale, precum și de alte organizații și instituții naționale și internaționale.

  •         Despre “Împreună pentru sănătatea rurală”

Caravana “Împreună pentru sănătatea rurală”, proiect marca Societăţii Studenţilor în Medicină din Bucureşti, îşi propune să acorde îngrijiri medicale primare gratuite în zonele rurale din România, în special zonele izolate şi defavorizate din punct de vedere economic.

  •         Despre “Nu am făcut destul”

“Nu am făcut destul” este o campanie de informare despre cancerul de sân, iniţiată de Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer, cu sprijinul Alianţei Pacienţilor Cronici din România, Roche, SSMB.

  •         Despre Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer (FABC)

Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer (FABC) a fost înfiinţată în anul 2005 din necesitatea ca toţi cei care luptă împotriva cancerului să devină o forţă cu o voce puternică. FABC este interfaţa între organizaţiile membre şi instituţiile statului, institutiile europene implicate în sănătate, precum şi organizaţiile europene şi internaţionale similare. FABC numără peste 65.000 de membri în întreaga ţară, pacienţi, supravieţuitori şi voluntari.


rr_banner_v2-1

You May Also Like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.